לפני מעט יותר מחצי שנה הושבעה ממשלת ישראל ה-35, ממשלת החילופים בין נתניהו לגנץ, אחרי משבר פוליטי ארוך וממושך שכלל 3 מערכות בחירות. אלא שמאז שיצאה לדרכה, הסערות והסדקים בין הליכוד לכחול לבן הלכו והתגברו, והפכו לדבר שבשגרה, כשאיום הפירוק עמד כל העת על הפרק. כעת, כשפיזור הכנסת והליכה לבחירות נוספות נראים ממשיים מתמיד – אפשר רק להיזכר בנאומי ההשבעה, שנשמעו מבטיחים. אומנם ראשי הממשלה התחייבו ל"אחדות ופיוס" – אך בפועל לא הפסיקו לריב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

זה היה ב-17 במאי השנה, שבו עלו סיעות הבית אל משכן הכנסת לישיבה החגיגית שבה הושבעה הממשלה – ממשלת אחדות-חירום לטיפול בקורונה. הדבר אמור היה לבשר את סיומו של הפלונטר הפוליטי שנדמה היה שאין לו סוף – כשהליכוד וכחול לבן חתמו על ההסכמות ביניהן לממשלה משותפת, וגם הבטיחו לפעול לפיוס בעם. בזה אחר זה עלו נתניהו וגנץ, ראש הממשלה וראש הממשלה החליפי, אל דוכן הכנסת לשאת דברים.

נתניהו אמר בפתח הכינוס: "בני, פעלנו יחד במבצע צוק איתן – אני כראש ממשלה ואתה כרמטכ"ל – להגן על אזרחי ישראל במערכה שאין צודקת ממנה. אני משוכנע שנפעל יחד בהצלחה בממשלת האחדות למען המדינה שלנו".

ראש הממשלה התייחס לסיבה המוצהרת להקמת הממשלה – מגפת הקורונה: "גנץ ואני בחרנו לפעול להקמת ממשלת חירום ואחדות לאומית. ראינו את המגפה ואת הסכנה, ולכן החלטנו יחד להסיט הצידה את המחלוקות בינינו ולהתייצב כתף אל כתף מול האתגרים הגדולים שהקורונה בפנינו – לבריאות, לכלכלה ולחברה". נתניהו אף אמר: "נפעל לפיוס לאומי".

אחריו עלה ראש הממשלה החליפי ושר הביטחון בני גנץ, שתיאר את הממשלה החדשה ככזו שתשים קץ לשסע החברתי בעם, שהלך ונפער במהלך מערכות הבחירות החוזרות והנשנות. "הגיע הזמן לסיים את עידן השיסוי והפילוג, ולהתחיל בעידן של אחדות ופיוס".

"תם עידן ממשלת חצי העם", בישר גנץ באותו נאום. "אנחנו כאן גם כשליחיהם של אלה שהרגישו שאין להם קול בנהגת המדינה".

שר הביטחון הודה כי לא מדובר בממשלה המועדפת עליו: "כל אחד מאיתנו היה אולי מעדיף להרכיב ממשלה אחרת, אולי היה גם יותר קל ללכת לבחירות נוספות. שנינו בחרנו בהחלטה הנכונה והקשה עבור אזרחי ישראל". הוא פנה לנתניהו ואמר: "קיבלת את דין הבוחר והחלטת לחלוק עם שותפיי ואיתי את הגה השלטון. קבעת תאריך ליום שבו נתחלף. זו החלטה מנהיגותית, אמיצה וחשובה".