היועץ המשפטי לממשלה ממליץ לבג"ץ להוציא צו על תנאי שיחייב את הממשלה למנות מפכ"ל ולהציגו בפני ועדה למינוי בכירים, כך עולה מתשובת המדינה שהוגשה היום (חמישי) לבג"ץ. תגובת המדינה הגיעה בעקבות עתירה המבקשת מבג"ץ להוציא צו המחייב את השר ואת הממשלה למנות מפכ"ל קבוע תוך פרק זמן קצר שעליו יחליט בית המשפט.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתשובת המדינה, שעליה חתומים מנהל מחלקת הבג"צים בפרקליטות וסגנו (מנדלבליט הוא ממלא מקום פרקליט המדינה מאז שניצן סיים את תפקידו, והמועמד של אוחנה אלדד פרש), צוין כי המפכ"ל הקודם, רוני אלשיך, סיים את תפקידו לפני שנתיים ומאז התפקיד לא אויש. ובנוסף צוינה העובדה כי העיכוב במינוי המפכ"ל עומד לצד עיכובים במינויים נוספים שגם נגדם הוגשו עתירות.

הפרקליטות מציינת בתגובה כי מנדלבליט קרא לנתניהו ולגנץ "לפעול ללא דיחוי בהתאם לסמכויות לקידום מינויי קבע למשרות הבכירות", אך בינתיים לא נענה. בנוסף נכתב שלמרות שנתניהו לא יכול להיות מעורב בנושא נוכח ניגוד העניינים שבו הוא מצוי, השר לביטחון הפנים יכול לעסוק בכך.

"לאור כל המפורט לעיל", נכתב בסיום התגובה, "משלא הוצג נימוק שיש בו כדי להצדיק מבחינה משפטית הימנעות מקידום של מפכ"ל קבוע למשטרת ישראל באמצעות העברת שם של מועמד לתפקיד מפכ"ל המשטרה, סבור היועץ המשפטי לממשלה כי אין מנוס מלהוציא צו על תנאי גם בעתירה דנן, לעניין הבאתו של מועמד לתפקיד המפכ"ל בפני הוועדה במהירות הראויה ולהורות על קביעת מועד קרוב להגשת תצהיר תשובה ודיון בהתנגדות".

שר הביטחון וראש הממשלה החליפי גנץ כתב בתגובה: "אי אפשר להשאיר מדינה בהמתנה - קורא למנות מפכ"ל, פרקליט מדינה ולהשלים את כל המינויים בהקדם האפשרי".