N12
פרסומת

בעקבות ההדלפות: מזכיר הממשלה הזהיר שישיבות קבינט הקורונה לא יתקיימו דרך הזום

מזכיר הממשלה כינה את ההדלפות מקבינט הקורונה "תופעה חמורה" ואף ציטט את היועמ"ש שהסביר כי מדובר ב"התנהגות המתגבשת לכדי עבירה פלילית" • בחודשים האחרונים הודלף מידע מישיבות השרים - בעיקר בנוגע להקלות או ההגבלות המסתמנות לטיפול במגפה

ירון אברהם
פורסם:
ישיבת ממשלה, ישיבת קבינט
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות
הקישור הועתק

לאחר ההדלפות בתקופה האחרונה מישיבות קבינט הקורונה בנוגע לצעדים המסתמנים לטיפול במגפת הקורונה, הזהיר הערב (שני) מזכיר הממשלה צחי ברוורמן את שרי הקבינט במכתב ששלח להם, כי אם אותן ההדלפות יימשכו - ישיבות הקבינט לא ייערכו יותר באמצעות אפליקציית זום.

"לאחרונה אנו עדים שוב לתופעה חמורה שבה חלק שבה חלק מהמשתתפים בדיונים מנצלים לרעה את המצב שבו הדיון מתקיים באמצעות אפקליציית זום", כתב מזכיר הממשלה, "וחולקים מידע מתוך הדיונים ובמהלכם עם גורמים לא מורשים, לרבות עיתונאים וגורמי תקשורת".

עוד הוסיף ברוורמן כי "מעבר לכך שמדובר בהפרה של הוראות התקנון לעבודת הממשלה, אף חמור מכך, מדובר בהפרה של התחייבות עליה חתמתם עם מנוייכם כשרים וחברים בממשלה". ברוורמן אף ציטט את היועמ"ש שכתב כי 'חבר ממשלה או עובד מדינה שמאפשר לכל גורם אחר שאינו מורשה להשתתף בישיבת הממשלה או להאזין לה חורג מסמכותו ומפר את חובותיו על פי דין - והתנהגות כזו מגבשת עבירה פלילית".

צחי ברוורמן
מזכיר הממשלה צחי ברוורמן | צילום: Marc Israel Sellem/POOL

"לצערי, לאור ההתרחשויות האחרונות בדיוני קבינט הקורונה", הוסיף מזכיר הממשלה, "נצטרך להסיק מסקנות ולקיים את ישיבות הקבינט באמצעות ועידה חזותית ממספר מוקדים, ככל שתופעות אלה יחזרו על עצמן במהלך ישיבת קבינט הקורונה הקרובה".