הרשימה המפורקת? 5 שנים לאחר שהוקמה, ולאחר שהתמודדה כרשימה מאוחדת בשלוש מערכות בחירות שונות ובמערכת הבחירות האחרונה הגיעה למספר שיא של 15 מנדטים - הרשימה המשותפת, שכוללת את המפלגות חד"ש, רע"מ, תע"ל ובל"ד - ככל הנראה בדרך לפירוק. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בימים הקרובים הכנסת אמורה לאשר שתי יוזמות שנחשבות משמעותיות לחברה הערבית: הסרת חסמים לבנייה במגזר - מה שהוביל לבנייה בלתי חוקית בהיקף נרחב ביישובים ערביים, והתוכנית למיגור הפשיעה בקרב האוכלוסייה הערבית. אם אלה אכן יאושרו - הדבר יאפשר למפלגת רע"מ בראשות ח"כ מנסור עבאס ללכת לבוחר עם הישגים ולומר שאלה הושגו בזכותה. 

ח"כ מנסור עבאס (צילום: יח"צ)
ירוץ עצמאית בבחירות? יו"ר רע"מ, ח"כ מנסור עבאס | צילום: יח"צ



אישור של המהלכים הללו יקל מאוד על ח"כ עבאס לפרק את הרשימה המשותפת ולרוץ עצמאית בבחירות - וייתכן שגזרת הפירוק הזו תתרחש עוד השבוע. היחסים בין עבאס ומפלגתו ליתר מרכיבי הרשימה המשותפת מעורער ממילא - ונראה שפירוקה של הרשימה המשותפת הוא לא שאלה של "אם", אלא שאלה של "מתי". 

גוש המרכז-שמאל צפוי להתפצל עוד יותר: חולדאי מתחמם על הקווים

ובתוך כך, כשנראה שבגוש המרכז-שמאל יתמודדו שתי מפלגות ערביות זו מול זו, ייתכן שתרוץ מפלגה נוספת: מפלגה בראשותו של ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי. ראש העיר המוערך לא לקח צעד אחורה בעקבות הכרזתו של גדעון סער לפרוש מהליכוד והקמת רשימה - מה שניקז אליו בסקרים מנדטים רבים של מצביעי מרכז. 

רון חולדאי (צילום: מרים אלסטר לפלאש 90)
לא נסוג בגלל הכרזת סער, אלא להפך. חולדאי | צילום: מרים אלסטר לפלאש 90



חולדאי שכר את שירותי משרד הייעוץ בן חורין-אלכסנדרוביץ', שהיה אחראי לקמפיין הבחירות הראשון של כחול לבן שהניב למפלגה בראשות גנץ ולפיד 35 מנדטים. חולדאי סבור כי עקב הביזור הרב של הרשימות בגוש, הוא יוכל לעמוד בראשותו בקלות יחסית - והוא ינסה לנגוס בסער, בלפיד, בגנץ, במרצ ובמה שנשאר ממפלגת העבודה של עמיר פרץ.