N12
פרסומת

"טענות חסרות ביסוס והאשמות שווא": היועמ"ש משיב לטענות נתניהו

אחרי דרישת נתניהו שמנדלבליט לא יעסוק בניגודי העניינים שלו – היועמ"ש משיב אש • מנדלבליט הגביל את נתניהו מלעסוק במינויים ברשויות אכיפת החוק  וראש הממשלה טען שקביעת מנדלבליט "לא ראויה" • בחוות דעת חדשה מטעמו כתב מנדלבליט: "היועמ"ש לא מצא כל עילה המונעת ממנו לטפל בהסדר ניגוד העניינים של ראש הממשלה"

ענבר טויזר
פורסם:
בנימין נתניהו אביחי מנדלבליט
בנימין נתניהו אביחי מנדלבליט | עיצוב: רויטרס
הקישור הועתק

היועץ המשפטי לממשלה טוען: דרישת נתניהו שלא אעסוק בניגודי העניינים שלו – חסרת ביסוס. בחוות דעת שפרסם הערב (חמישי) כתב מנדלבליט כי הוא "לא מצא כל עילה המונעת ממנו לטפל בהסדר ניגוד העניינים של ראש הממשלה". מנדלבליט קבע שנתניהו מנוע מלעסוק במינויים במערכת אכיפת החוק – ונתניהו ביקש השבוע לפסול את מנדלבליט מלפסוק בנושא.

היועמ"ש טען שבשל ענייניו המשפטיים נתניהו לא יכול לעסוק במינויים לראשות מערכת אכיפת החוק – כולל מינוי יועמ"ש, מפכ"ל ופרקליט מדינה. בתגובה ביקש נתניהו לפסול את מנדלבליט מלדון בהסדרי ניגוד העניינים שלו – ולהעביר את הטיפול בהם למבקר המדינה או לגורם אחר.

כעת השיב מנדלבליט על טענות נתניהו וכתב: "אלו טענות חסרות ביסוס המפנות האשמות שווא כלפי היועץ המשפטי לממשלה". מנדלבליט הוסיף וכתב: "היועמ"ש לא מצא כל עילה המונעת ממנו לטפל בהסדר ניגוד העניינים של ראש הממשלה". עוד נכתב כי "עד לקבלת החלטה אחרת, יש לראות את האמור בטיוטת חוות הדעת כהנחיה משפטית מחייבת".