ממשלת החירום שהוקמה בחסות הקורונה במטרה לתת מענה הנהגתי הולם בזמן המשבר – יוצרת כאוס בהחלטותיה בזו אחר זו. ראינו זאת בימים האחרונים בצורה מובהקת בנושא הסגר על הערים האדומות, אבל זו ממש לא הפעם הראשונה שהממשלה קובעת הגבלות – ומבטלת אותן בתוך זמן קצר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מסגר, דרך עוצר לילי – ועד דחייה ביממה

תחילה – סאגת הסגר, שהתבטאה בבלבול בין הפרויקטור גמזו לבין הדרג הפוליטי. ביום חמישי, לאחר דיון קבינט הקורונה, התברר שגמזו הבין דבר אחד, והשרים הבינו משהו אחר, באשר למספר הערים שייכנסו לסגר.

אתמול בבוקר, הוחלט לקיים סגר על 30 הערים האדומות. אלא שאז החל לחץ מצד המגזר החרדי: ראשי רשויות הפעילו לחץ כבד, העיתונות החרדית פתחה במתקפה חריפה על ראש הממשלה, וראשי הסיעות החרדיות זרקו רמזים שהסיפור עם נתניהו נגמר. ראש הממשלה זימן אליו את דרעי וליצמן – שהזהירו אותו שהציבור החרדי לא יציית לסגר שכזה ויתקומם.

שוטר במחסום בכביש 1 בזמן הסגר בחג הפסח (צילום: נתי שוחט, פלאש/90 )
מסגר על ערים אדומות, דרך עוצר לילי - ועד דחייה ביממה | צילום: נתי שוחט, פלאש/90

ההחלטה שהתקבלה השתנתה רגע לפני כינוס ועדת השרים. במקום סגר כללי על 30 ערים מהבוקר – עוצר לילי על 40 ערים מהערב. אלא שגם ההחלטה הזו נתקלה בקשיים. רק 3 שעות לפני שהעוצר נכנס לתוקף, קיבלו מאות אלפים את הבשורה: העוצר יתחיל מחר, אולי.

בתי הספר בערים האדומות – וסאגת המגבלות על המסעדות ובתי הכנסת

זו אינה הפעם הראשונה במהלך הגלהשני שהממשלה מחליטה, אבל אז משנה, מתקפלת ונכנעת ללחצים. בשבוע שעבר היה זה הדיון על בתי הספר בערים האדומות. ביום ראשון הוחלט שפותחים את שנת הלימודים בהם למרות התחלואה הגבוהה באותן ערים, בשני הוחלט שסוגרים עד יום חמישי, ובחמישי – הוחלט לסגור עד להודעה חדשה.

חוזרים למסעדות אחרי הקורונה (צילום: באדיבות קבוצת קפה גן סיפור)
מתווה המסעדות שונה פעם אחר פעם | צילום: באדיבות קבוצת קפה גן סיפור

חודש לפני כן, הקבינט אישר מגבלות התקהלות על מסעדות, בתי קפה ובתי כנסת. על פי ההחלטה, הותרה התכנסות של עד 10 אנשים בשטח סגור. אלא שאז הגיע לחץ מצד השרים החרדים בממשלה, וכעבור יומיים – ההחלטה השתנתה: 20 איש בפנים, ועוד 30 בחוץ.