ההודעה ההיסטורית על נרמול היחסים בין מדינת ישראל לאיחוד האמירויות, בתיווך אמריקני, עוררו תגובות סוערות במערכת הפוליטית. לצד הברכות בעולם, בישראל התגובות מעורבות. שר החוץ גבי אשכנזי, שעודכן יחד עם שר הביטחון גנץ אחרי האישור מהאמריקנים כתב: "מדובר בפתח להסכמים נוספים". לפיד: "הוכחה שהדרך המדינית הנכונה היא מו"מ מדיני". השרה רגב: "אסור שזה יבוא על חשבון הריבונות".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ראש האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד כתב: "מברך את מדינת ישראל ואת ראש הממשלה נתניהו על צעד חשוב בדרך לנרמול היחסים עם איחוד האמירויות. זאת ההוכחה הטובה ביותר שהדרך המדינית הנכונה היא להגיע להסכמים במשא ומתן מדיני, ולא על ידי נקיטת צעדי סיפוח חד צדדיים שהיו פוגעים בביטחונה של ישראל. מודה גם לנשיא טראמפ על ההתגייסות למהלך".

שר החוץ גבי אשכנזי כתב: "הבשורה על נרמול היחסים עם איחוד האמירויות היא חשובה ומהווה פתח להסכמים נוספים. אני מברך גם על ההימנעות מתכנית הסיפוח החד-צדדית ומתחייב כי תכנית טראמפ המלאה והמאוזנת תידון בהמשך בהרחבה ובהתייעצות עם מדינות האזור".

שר הכלכלה והתעשייה ח"כ עמיר פרץ כתב: "אני מברך על הסכם נרמול היחסים המסתמן עם איחוד האמירויות הערביות, שלו משמעויות בטחוניות מדיניות וכלכליות רבות. ישראל צריכה לבחור בדרך המו״מ המדיני להסכם שלום כולל שתביא לפריחה כלכלית, מדינית וכמובן, תשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית".

מימין נתניהו דווקא סופג מתקפות. ח"כ סמוטריץ' מימינה תקף בטוויטר: "נרמול היחסים עם איחוד האמירויות הוא צעד חשוב, אבל הוא אינטרס שלהם מול אירן כאויב משותף לא פחות משהוא אינטרס שלנו. לא יעלה על הדעת שאנחנו נידרש 'לשלם' בתמורתו בהקרבה של אינטרס חיוני כמו החלת הריבונות ביהודה ושומרון והורדת איום הקמת מדינת הטרור הפלשתינית מסדר היום".

שר הביטחון לשעבר ויו"ר ימינה נפתלי בנט ברך גם הוא על ההסכם, אך סייג בעקבות ההחלטה על דחיית הסיפוח. "אני מברך על ההסכם שיתן חותמת רשמית ליחסים הטובים הקיימים עם איחוד האמירויות, ומודה לנשיא טראמפ על פעולתו העקבית למען מדינת ישראל", כתב. "אני מברך הערב את השייח׳ מחמד בן זאיד על המנהיגות. לישראל יש הרבה לתרום לאזור וטוב שהיחסים בין המדינות כבר אינם בני ערובה של הסרבנות הפלסטינית".

בנט הוסיף: "עם זאת, מצער שנתניהו החמיץ הזדמנות של פעם במאה שנה להחיל ריבונות ישראלית על בקעת הירדן, מעלה אדומים, בית אל ושאר ההתיישבות הישראלית. טרגי שנתניהו לא אחז את הרגע, ולא אזר את האומץ להחיל ריבונות אפילו על סנטימטר של ארץ ישראל, אך הריבונות על שטחי מולדתנו עוד בוא תבוא, ממקום אחר".

גם מתוך הממשלה נתניהו ספג ביקורת. השרה רגב התייחסה לסיפוח: "אין ספק שההסכם עם איחוד האמירויות היסטורי בכל הרמות, אם כי ברור לכולנו שאסור שיבוא על חשבון הריבונות של ראש הממשלה נתניהו מחויב לו". שר הבריאות יולי אדלשטיין כתב: " זהו מהלך חשוב מאוד. עם זאת ריבונות ביו"ש ובבקעה חשובה לעם לא פחות. אסור שנורמליזציה תדחק את החלת החוק. הבטחנו למצביעי הליכוד ריבונות ועלינו לעמוד בכך".

דוד אלחייני, ראש מועצת יש"ע, אמר ל-N12: "אם אכן זה הסיכום, יהיו לזה השלכות מרחיקות לכת לגבי ההתנהלות שלנו". ראש מועצת בית אל, שי אלון, תקף: "עשו על המתנחלים סיבוב. העתיד שלנו נמצא ביהודה ושומרון ובהחלטות אמיצות שיקבלו מנהיגינו. לא בהסכמים שהיום נחתמים ומחר לא שווים את הנייר עליו נכתבו. מכרו אותנו".