ברקע החלטת הממשלה להטיל סגר של 3 שבועות החל מערב ראש השנה, ולאחר הצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו הערב (ראשון) – תקפו יריביו הפוליטיים את אופן ניהול המשבר, שהוביל את מדינת ישראל לסגר כולל נוסף. "נתניהו פשוט לא מסוגל להודות שנכשל ולהתנצל בפני הציבור הישראלי. זה המינימום שהוא היה צריך לעשות הערב", כתב יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד "מי שלא יכול להודות בכישלון גם לא יכול לתקן. נכשלת, תתפטר".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ח"כ משה בוגי יעלון הגיב גם הוא בחשבון הטוויטר שלו: "אלה ימים נוראים תרתי משמע! ימים נוראים של כישלון נורא ומחדל בלתי נסלח. נתניהו שדואג רק לעצמו, אחראי אישית לכאוס ולכישלון, משחק בחוסר אחריות בבריאותם הגופנית והנפשית של אזרחי ישראל ומתמרן פוליטית כדי לשרוד".

"נתניהו מהמר על חיי אזרחי ישראל, פרנסתם, עתידם ועתיד ילדיהם ונכדיהם. הוא יהיה בסדר - אתם תהיו בסגר. הנאשם נתניהו הפקיר את מדינת ישראל ואזרחיה במשך למעלה מעשור של הזנחה וחוסר ניהול - ואנחנו משלמים את המחיר".

"אין לנו אמון בנתניהו ובממשלת הכאוס והניתוק הכושלת בראשותו. זה הזמן להיות חזקים יותר, צודקים יותר ואחראים יותר מהממשלה הכושלת הזו.  נפעל ביחד, בערבות הדדית ובאחריות. עוד נבוא חשבון עם האחראים לכישלון".

גם יו"ר ימינה נפתלי בנט לא חסך בביקורת בהודעה שפרסם: "מכת פטיש על הראש של מאות אלפי עסקים קטנים, עצמאים ומובטלים. כישלון ניהולי ומנהיגותי. דורש תכנית ברורה ליציאה מהסגר".

"הממשלה הובילה את המדינה לכישלון הניהולי והמנהיגותי הגדול בתולדותיה", תקפה ח"כ איילת שקד. "חובבנות ופוליטיקה קטנה הביאונו עד הלום. כעת הממשלה חייבת להציג תכנית ברורה ליציאה מן הסגר, ותכנית לליווי העסקים והעצמאים. והכי חשוב, אני מבקשת מכולם לשמור על ההנחיות. גם אם לא מסכימים איתן. נדרשת ערבות הדדית!".

ענף המסעדות צפוי לספוג מכה קשה שוב, ושי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות תקף הערב את החלטת הממשלה: "ההחלטה על הסגר היא מכה אנושה נוספת לתעשיית המסעדות והברים. מסעדות ועסקים אינם אקורדיון, כפי שרה"מ סבור. איננו יכולים לפתוח ולסגור את העסקים שלנו חדשות לבקרים, לפי גחמותיה של ממשלת ישראל. נדרוש מהאוצר שינוי מהותי בתוכניות הכלכליות השונות, כתנאי לפתיחת העסקים מחדש".

לברמן הצטרף גם תומר מור, מנכ"ל מסעדנים חזקים יחד: "אנו מתנגדים בכל תוקף להחלטת הסגר המצערת של ממשלת ישראל. במקום לטפל במדינה על ידי מתווה הרמזור החליטה הממשלה לשתק את המדינה ובכך לשתק את הכלכלה ואף לרסק אותה. השטח רותח והמסעדנים מכל רחבי הארץ ושאר העצמאים מצטרפים לקריאה לשקול את צעדיהם ובסופו של דבר השטח ידבר. אנו כמובן מאחלים בריאות לכל עם ישראל".

 "כל העשן שביבי מפזר לא יעזור בדבר", כתב ח"כ עופר שלח. "ישראל במצב מהגרועים בעולם, אבל אצלו הכל ורוד והאחרים אשמים. ככה לא קונים חזרה את אמון הציבור, ככה נסבול מצעדי סגר מיותרים והם לא יעזרו בדבר".

ח"כ מרב מיכאלי כתבה בטוויטר: "אם אין לחם תאכלו את הדונאטס שאני אביא לכם מוושינגטון כי לי מותר לטוס ולעשות מה שבא לי בזמן שאתם תהיו תקועים בארץ בסגר שארגנתי לכןם ביהירות ובעליבות, שיחרב עוד יותר את הכלכלה. שלום תמורת שלום כבר אמרתי?"  

מן העבר השני, אגף הכלכלנית הראשית מעריך כי העלות המשקית של צעדי הסגר עליהם הוחלט הערב בישיבת הממשלה, תעמוד על כ-6.5 מיליארד שקל. עלות צעדים אלה נמוכה בכ-8 מיליארד שקל מעלותו של סגר למשך אותה תקופה, במתכונת עליה דובר בקבינט בסוף השבוע שעבר.

ראשי פורום הגנים הפרטים קרן אוחנה איוס, חנן דגן ורותי יונה הכריזו כי בכוונתם לשוב לפעילות לאחר ראש השנה - על אף החלטת הממשלה: "מיד לאחר צאת החג, ביום שני, הגנים הפרטיים ישובו לשגרה ויפעלו ככל עסק במדינת ישראל, על מנת לאפשר למגזר הפרטי לעבוד, כפי שהחליטה הממשלה. הגנים הפרטים הינם סקטור חיוני עבור המשק והכלכלה הישראלית, וגם נתוני התחלואה מוכיחים כי אין סיבה לסגור את גני הילדים מגילאי לידה עד 3, מאחר ורמת התחלואה וההדבקה בהם היא אפסית.

"לפי החלטת הממשלה כל מקומות העבודה הפרטיים ישארו פתוחים, ועל מנת לאפשר זאת הגנים מגילאי לידה עד שלוש חייבים להישאר פתוחים. אנו מכבדים את ראש הממשלה והשרים, אך לא נאפשר את קריסת הענף לאחר שלמעלה מ-2000 נסגרו בגל הראשון. הגנים יפתחו ויאפשרו להורים לבחור האם לשלוח את ילדיהם ולצאת לעבודה".