בדיון המיוחד שקיימה הממשלה אתמול, בצל העלייה המתמשכת במספר החולים, הזהיר שר הבריאות יולי אדלשטיין כי "בנסיבות הקיימות, אם הקצב יימשך - עוד כמה ימים ניאלץ לעשות סגר". שר הביטחון בני גנץ הביע התנגדות להחמרה משמעותית בהגבלות וספג על כך ביקורת קשה מצד גורמים בליכוד. אלא שכעת נשמעים קולות דומים מפי שרים - הן מהליכוד והן מכחול לבן - ששוללים בתוקף הטלת סגר ופגיעה נוספת בכלכלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"כשמנתחים את המספרים, רואים שקצב ההדבקה ירד משבוע ל-12 ימים", אמר היום ל-N12 (רביעי) שר בליכוד. "מספר החולים היומי נשאר פחות או יותר באותו מקום ואפשר להניח שבימים הקרובים יירד, אז מה החוצפה לדבר על סגר? זה הרס הכלכלה בהגדרה".

עוד הוסיף השר מהליכוד: "היינו שם כבר, הרחוב גועש, עסקים קורסים, איך למישהו נראה הגיוני לדבר שוב על סגר? ונניח שיעשו סגר, בעוד שבועיים יפתחו שוב הכל ושוב יהיו הדבקות. צריך ללמד את הציבור לחיות לצד הקורונה. סגר שיוביל להורדת הנתונים הוא לא ניצחון, זו כניעה"‎.

בני גנץ מסכה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
התנגד לסגר וספג ביקורת. גנץ | צילום: רויטרס, רויטרס_
שר נוסף, ממפלגת כחול לבן, הביע גם הוא התנגדות לצעד המחמיר: "בני גנץ עמד על זה שסגר מלא וכולל הוא לא אופציה עד שיהיה ברור מה ההשפעות של ההגבלות האחרונות. יש לנו עוד כמה ימים לראות את הנתונים ואם המגמה משתנה. צריך להשיב את האמון הציבורי וסגר רק יסדוק אותו עוד יותר".

"כל עוד אפשר להימנע מסגר - צריך להימנע", הוסיף השר. "התחושה היא שהמילה הזאת נזרקת יותר מדי בקלות דעת. זו פאניקה מוגזמת. במקום לדבר על סגר, צריך לדבר על מה עושים עם מערכת החינוך באחד בספטמבר, ואיך דואגים שבחורף המשק לא משתתק לחלוטין".

סגר בירושלים (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
ירושלים בימי הסגר ב"גל הראשון" | צילום: פיטוסי , פלאש/90

בתום הדיון אתמול הוחלט שלא להטיל בשלב זה הגבלות חדשות, אולם עלתה ההצעה להטיל סגר רק בסופי שבוע או בלילות במהלך השבוע. בעקבות חילוקי הדעות בין ראש הממשלה ומחליפו העתידי, גורם בליכוד סיפר ש"נתניהו זועם על בני גנץ וכחול לבן, אשר משיקולים פוליטיים מכשילים את הצעדים הדרושים לבלימת המחלה".

בכיר בכחול לבן הגיב לדברים: "במקום להסיר אחריות מניהול משבר הקורונה, נתניהו צריך לתת לצה"ל לנצח ולמשרד הביטחון לפקד על המערכה בשטח. זה לא זמן לפוליטיקה, ולא לשום קרב שאינו בשיקום הכלכלה, הבריאות והחברה. מוטב להתרכז בלהעביר את הכסף לחשבונות העצמאים שעדיין ממתינים לו. יש מי שדואג להם ויש מי שבורח מאחריות".

ההפגנה הכלכלית בכיכר רבין, ת"א  (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
"להתרכז בלהעביר את הכסף לעצמאים". מפגינים בת"א, שבת | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

בתגובה לדבריו של גנץ אתמול בדיון, שהבהיר "לא נסכים להכבדות לפני שנבין מה ההשפעה של הצעדים הקודמים. צריך לחזק את אמון הציבור", אמר אדלשטיין: "על אילו צעדים אנחנו מדברים? הרי ביטלנו רק חתונות כי פתחו את חדרי הכושר ואת הבריכות".

בדיון העלו נציגי המל"ל שורת המלצות להגבלות חדשות שנדחו, בהן: סגירת בתי הכנסת והישיבות; מעבר לקפסולות בקייטנות עד כיתה ד'; סגירת כל הבריכות וחדרי הכושר; סגירת חופי הים; סגירת המסעדות - למעט טייק אוויי והתקהלות עד 10 אנשים.