ראש הממשלה בנימין נתניהו שוקל למנות ממונה נוסף למשבר הקורונה. באופן מפתיע, פנה נתניהו לשר האוצר לשעבר משה כחלון והציע לו להיות אחראי על הפן הכלכלי של המשבר לצד פרופ' גמזו. במקביל, פנה ראש הממשלה לגורמים חיצוניים שילחצו על הפרויקטור גמזו, ויגרמו לו לשנות את גישתו למשבר - ובכך הוא יתקרב לעמדה של ראש הממשלה וראש המל"ל, שנוטים יותר להטיל הגבלות על הציבור.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הגורמים אליהם פנה נתניהו, הם כאלה שפרופ' גמזו מחשיב את דעתם ויש סיכוי שיקשיב לעצתם. ראש הממשלה ביקש מהם ללחוץ על גמזו לשנות את גישתו המקלה - ולהחמיר יותר בהמלצות שלו. נתניהו חושש שהאופן שבו גמזו מתייחס למשבר יכול ליצור שאננות בקרב הציבור, ולכן הוא מנסה באמצעות גורמים חיצוניים להפעיל עליו לחץ ולגרום לו להתקרב לגישתם של רה"מ ושל ראש המל"ל. 

פרופ' רוני גמזו פרויקטור הקורונה (צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש/90 )
פרופ' רוני גמזו | צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש/90

במקביל, פנה נתניהו לשר האוצר לשעבר כחלון והציע לו לשמש כפרויקטור נוסף לצד פרופ' גמזו, כאחראי על הצד הכלכלי במשבר הקורונה. על פי ההצעה שהועברה לכחלון, הוא יגבש את המשנה הכלכלית קדימה ואילך - תוך שהוא מקבל סמכויות, בדומה למודל גמזו ומשרד הבריאות.

משה כחלון (צילום: Hadas ParushFlash90)
שר האוצר לשעבר משה כחלון | צילום: Hadas ParushFlash90

גורם הבקיא בתכני ההצעה, אומר כי פנייתו של נתניהו מהווה הבעת אי אמון בשר האוצר ישראל כ"ץ ואולי גם ניסיון של ראש הממשלה להביא את האיש שברוחו נאמר המשפט "תהיו כחלונים". נתניהו מקווה שמינוי כזה אולי יצליח לרכך את הזעם שמופנה כלפי הממשלה בנושא הפגיעה הכלכלית. מצד כחלון ובלשכת ראש הממשלה הכחישו את הדברים.

גישותיהם המנוגדות של נתיהו וגמזו באו לידי ביטוי בישיבת הקבינט שהתקיימה הערב, שם ראש הממשלה הציע גישה מחמירה כדי להוריד את מספר הנדבקים. מנגד, גמזו ואדלשטיין נקטו גישה מקילה יותר של טיפול נקודתי במוקדי התחלואה.