500 ימים של משבר פוליטי בדרך לסיום? לאחר שקיבל את המלצתם של 72 חברי כנסת, ביניהם גם של גנץ, הטיל הערב (חמישי) נשיא המדינה את מלאכת הרכבת הממשלה על בנימין נתניהו. במקביל, בג"ץ הודיע כי לא ידון בעתירות החדשות שהוגשו כנגד הקמת הממשלה - עד לסוף חודש מאי. כל הפרטים

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

אמש הודיע בג"ץ פה אחד כי אין מניעה מנתניהו להרכיב את הממשלה והודיע שלא יתערב בשלב זה בתיקוני החוק שנקבעו במסגרת ההסכם הקואליציוני בין ה"ליכוד" ו"כחול לבן". שעות לאחר מכן, התנועה לאיכות השלטון הגישה עתירה חדשה כנגד ההסכם, אולם בג"ץ הודיע שידון בעתירות החדשות רק ב-28.5. המשמעות היא שממשלת האחדות צפויה לקום אולם עננת הפירוק והליכה לבחירות רביעיות תרחף מעליה עוד בהמשך.

בעתירה שהגישה התנועה היא תקפה את ההחלטות האחרונות שהתקבלו ומבקשת לבטל את התיקון לחוק יסוד: הממשלה. בהודעה שהופצה מטעם התנועה לאיכות השלטון נכתב: "מדובר בהסכם הטומן בחובו רמיסה שיטתית של שיטת המשטר הדמוקרטית בישראל ופגיעה חסרת תקדים בעצמאותה של הכנסת, תוך הכפפתה באופן כמעט מלא לרצון הממשלה, עד כדי אובדן גמור של סמכויות החקיקה והפיקוח".

יו"ר התנועה לאיכות השלטון, עו"ד ד"ר אליעד שרגא, הגיב על החלטת בג"ץ: "יש פה ניסיון בוטה למוטט את יסודות הדמוקרטיה הישראלית, והכל כדי לאפשר לאדם אחד להימלט מאימת הדין. מדובר ברמיסה מבישה של שיטת המשטר וחיסול עצמאותה של הכנסת. במוצ"ש הקרוב נצא כולנו להפגין בכיכר רבין נגד ממשלת הבזבוזים המנופחת".

בין חברי הכנסת שהמליצו על נתניהו להרכבת הממשלה היו נתניהו עצמו, אורלי לוי, גבי אשכנזי, האוזר, הנדל, עמיר פרץ ואיציק שמולי. מעל כולם בלט יו"ר כחול לבן, בני גנץ, מי שהיה יריבו הפוליטי המר של נתניהו במסגרת מערכות הבחירות האחרונות. במכתב ששלח גנץ לנשיא המדינה הוא נימק את המלצתו וכתב: "בנסיבות מיוחדות אלה, אני סבור כי הקמת ממשלה במבנה שסוכם היא הצעד הנכון והנדרש למען אזרחי ישראל וטובת המדינה".