N12
פרסומת

יממה להשבעת הממשלה: נתניהו ובנט שוחחו, לא הושגו הסכמות

רה"מ והשר בנט שוחחו בטלפון בניסיון להכניס את ימינה לממשלה לפני הנחת ההסכמים הקואליציוניים הלילה - אך לא הגיעו להסכמות. בימינה האשימו: "נתניהו אמר כי הצעת הליכוד לא השתנתה ולא תשתנה". בליכוד טענו: "בנט דחה הצעה משופרת בשל המאבק הפנימי בתוך ימינה, מה שחשוב לו זו כיסאולוגיה ולא אידיאולוגיה"

עמית סגל
דפנה ליאל
פורסם: | עודכן:
בנט ונתניהו
בנט ונתניהו | צילום: רויטרס, רויטרס_
הקישור הועתק

בדרך לפיצוץ? ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון בנט שוחחו הערב (רביעי) בטלפון, יממה בלבד לפני המועד המתוכנן של השבעת הממשלה - במטרה להגיע להבנות ברגע האחרון להכללת המפלגה בקואליציה. בין הצדדים לא הושגו הבנות ובסיום השיחה תקפו זה את זה בחריפות. ימינה: "נתניהו אמר כי הצעת הליכוד לא השתנתה ולא תשתנה". הליכוד: "בנט דחה הצעה משופרת, כולל תיק כלכלי בכיר לבחירתו, בשל המאבק הפנימי בתוך ימינה".

בימינה האשימו כי ראש הממשלה אמר בשיחה כי הצעת הליכוד לא השתנתה ולא תשתנה. לדבריהם, "ההצעה שהוגשה היא תיק ירושלים, סגן שר עם אחריות לשירות הלאומי והתיישבות, חצי יו"ר ועדת קליטה ושר נוסף".

במקביל, השר בנט צייץ בחשבון הטוויטר: "ההחלטה בידי נתניהו. כפי שאמרתי מתחילת הדרך. אנחנו מעוניינים להיכנס לממשלה, רק אם תהיה לנו השפעה. השפעה נגזרת לחלוטין מתחומי אחריות. אם ראש הממשלה רוצה אותנו בעמדות השפעה, נשמח להיכנס. אם ראש הממשלה רוצה אותנו שוליים, חלשים ונטולי השפעה, נעדיף לצאת לאופוזיציה".

מנגד, בליכוד טענו כי ראש הממשלה הציע לבנט הצעה משופרת - חינוך או תיק כלכלי בכיר לבחירתו, בנוסף לתיק ירושלים והחטיבה להתיישבות, השירות הלאומי והמורשת. עוד נמסר מהמפלגה: "לצערנו בנט דחה את ההצעה בשל המאבק הפנימי בתוך ימינה על חלוקת התיקים ומכיוון שמה שחשוב לו זו כיסאולוגיה ולא אידיאולוגיה".

התיק הכלכלי הבכיר שהוצע לימינה, כך לפי גורמים בליכוד, הוא חצי קדנציה במשרד האנרגיה וחצי קדנציה במשרד התחבורה. בימינה הכחישו ומסרו כי לא נאמר בשיחה צירוף המילים "תיק כלכלי בכיר".

החרדים לוחצים: צרפו את ימינה

לפני השיחה, פנו ראשי המפלגות החרדיות, ליצמן, גפני ודרעי בבקשה לנתניהו: תשמור על בלוק הימין. מוקדם יותר תוכננה פגישה בין נתניהו לבנט, אך זו לא התקיימה, לטענת ימינה "לאחר שלשכת נתניהו לא נאותה לקבוע את הפגישה בין השניים".

פרסומת
משה גפני בוועידה בתל אביב (מרץ 2019)
רוצה את ימינה בממשלה. גפני | צילום: הדס פרוש, נועם רבקין פנטום, פלאש90, פלאש/90

למרות שנראה כאילו הדברים נגמרו בפיצוץ, הקרב על כניסתה של ימינה לממשלה לא הסתיים. ביהדות התורה עשו היום מאמצים גדולים לאפשר את הצטרפותה, אלא שבמקביל מהמפלגה דווקא יצא סרטון נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו.

יו"ר דגל התורה, חבר הכנסת משה גפני, נמצא בקשר עם ראשי מפלגות הליכוד וימינה ופועל במרץ על מנת שבנט ושותפיו יצטרפו לממשלה המסתמנת. "אסור שסיעת ימינה לא תהיה בקואליציה", הוא הבהיר.

אם בנט יילך בסופו של דבר לאופוזיציה, נתניהו יצטרך לחשוב על דרכים אחרות לרצות את קהל בוחריו מהציונות הדתית. אחת האפשרויות שנשקלות בליכוד היא למנות את חבר הכנסת זאב אלקין לשר החינוך ולתת תפקיד שר נוסף לחברת הכנסת ציפי לחוטובלי, זאת לאחר שיולי אדלשטיין כבר קיבל את תיק הבריאות.