מותח ביקורת על נתניהו, דוחה את המלצות משרד הבריאות: שר האוצר ישראל כ"ץ אמר הערב (שבת) כי הוא לא יתן יד לצעדים שיובילו לסגירת המשק. בריאיון באולפן חדשות סוף השבוע ציין כ"ץ כי הוא נכנס לתפקיד "בזמן שהמשק היה במצב הקשה בתולדותיו" ועל כן הוא ימשיך לפעול כדי להתניע את המשק מחדש. באשר לדיון בוועדת הכספים, שם הצביעו חברי הכנסת בעד הטבות מס לנתניהו, אמר כ"ץ כי העיתוי היה בעייתי: "בעיתוי כזה צריכים להיות זהירים".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אני נכנסתי לתפקידי כשהמשק היה במצב הקשה בתולדותיו", פתח כ"ץ את דבריו במענה לשאלה אם יקבל את המלצות משרד הבריאות ובראשן צמצום החתונות והגבלה על התקהלויות. "פעלתי כדי להתניע את המשק מחדש ואעשה הכל כדי למנוע החלטות של סגירה רוחבית של עסקים והסגה לאחור של תחומי פעילות". עוד אמר כ"ץ כי  "צמצום של אירועים זה בעצם סגירה. אתן יד בכל העוצמה לנקיטת צעדים שיש בהם היגיון בריאותי. הדבר היחיד שחסר כרגע הוא אכיפה אפקטיבית".

בנימין נתניהו (צילום: AP)
נתניהו עם מסכה. "צריך להיות זהירים בעיתוי" | צילום: AP

לדבריו, "צריך לעשות דברים באופן נקודתי – אם יסגרו חמישה אולמות ושני פאבים – המסר יהיה הרבה יותר חזק. ללכת על החלטה של צמצום כל האירועים זה ללכת אחורה". 

כ"ץ התייחס גם להחלטתו של בעלי פוקס למשוך דיווידנדים ולדחות את המענקים מהמדינה. בתשובתו התייחס כ"ץ להחלטה שלו לתת מענקים גם לעסקים הגדולים וגם לקטנים: "יש כ-100 מיליארד שקלים שצריכים להגיע לציבור. אני לקחתי את הכסף ואני מתרגם אותם לביצוע. אני מתקן את ההחלטות שהיו, היה אכפת לי מהעובדים עצמם – שיחזירו אותם. 

בסיום הריאיון מתח כ"ץ ביקורת על הדרישה של כחול לבן לשמור על ההסכם הקואליציוני ולהצביע על תקציב דו-שנתי. לדבריו, "אז מה אם חתמו, אפשר לשנות". הוא נימק את הטענה הזאת באמירה ש"הדבר שעכשיו צריך לעמוד מול עיני כולם הוא איך עוזרים לציבור ולמשק לחזור לעצמם".