חברי סיעת 'ימינה', בראשם סמוטריץ' ובנט, אבל גם איילת שקד, הגישו היום (שני) הצעת חוק - החוק הצרפתי. למרות היחסים בין ראשי הסיעה לראש הממשלה, ההחלטה לקדם את החוק היא 'תשובה' לקהל הבוחרים של הסיעה שעדיין תומך בנתניהו.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הצבעה כזאת תוביל את הקואליציה לדיון מעניין, כיוון שככל הנראה גנץ לא יתמוך בזה ולליכוד יהיה קשה להתנגד. בנוסח הראשוני של הצעת החוק נכתב שהוא לא יחול על חקירות מתנהלות, אבל יש דברים שאפשר לשנות תוך כדי חקיקה.

סמוטריץ' ובנט, ארכיון (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
בנט וסמוטריץ' | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

החוק שמקדמים חברי מפלגת 'ימינה' עשוי להטיב עם ראש הממשלה אך הוא מגיע בצל עימות מתוקשר עם הליכוד שהחל לפני כשבועיים. שלושה ימים לפני השבעת הממשלה החדשה, מפלגת ימינה הודעה כי היא הולכת לאופוזיציה אחרי שדחו את ההצעות שהגיעו מהליכוד. "החלטנו לשרת את הציבור באופוזיציה בקדנציה הקרובה ולהילחם משם למען המחנה הלאומי", נמסר מימינה. אם אכן המפלגה תעמוד במילתה, זו תהיה הפעם הראשונה עבור כל ששת חברי ימינה שבה יכהנו באופוזיציה.

בליכוד הגיבו: "אם ימינה הייתה מקבלת עוד תיק, זו הייתה מבחינתם ממשלת ימין? זאת הממשלה הראשונה בתולדות המדינה שתחיל ריבונות על יהודה ושומרון, ומצער שימינה לא תהיה חלק מזה רק בגלל מאבקים פנימיים בתוכה על חלוקת תיקים".

בנימין נתניהו ונפתלי בנט (צילום: הדס פרוש, פלאש/90 )
בנימין נתניהו ונפתלי בנט | צילום: הדס פרוש, פלאש/90

עוד טענו בליכוד: "אם הם היו נכנסים, היו בפנים 61 אצבעות לימין אבל גם בלעדיהם זו לא ממשלת שמאל". 'ימינה' התכנסה אז לישיבת סיעה, וחברי הכנסת קיבלו הנחיה שלא להתראיין. בהודעה רשמית של המפלגה בראשות בנט נכתב כי ההחלטה התקבלה "לאור הרכב הממשלה ומדיניותה המסתמנת כממשלת שמאל בראשות נתניהו, ולאור הזלזול הבוטה של ראש הממשלה כלפי ימינה וציבור בוחריה". עוד ציינו כי קדמו להחלטה "ניסיונות חוזרים ונשנים למצות את המו"מ הקואליציוני עם הליכוד וראש הממשלה נתניהו, שבחר לפרק את גוש הימין ואת השותפות עם ימינה".