עקב חילוקי דעות בתוך הקואליציה בנוגע להקמת ועדות הכנסת, החוק הנורווגי הוסר מסדר היום (רביעי) של המליאה. בעקבות כך, לא ניתן יהיה לקדם את החוק ללא שיוקמו קודם הוועדות. החוק, שההצבעה עליו נדחתה למועד לא ידוע, יאפשר לשרי הממשלה ולסגני השרים להתפטר כדי להכניס חברים נוספים ברשימה לכנסת. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הסיבה הרשמית למחלוקת היא נוסח החוק וחלוקת הוועדות בין סיעות הקואליציה, אך ניתן להעריך שהסיבה האמיתית היא כעס גדול בתוך הליכוד על כחול לבן בעקבות הריאיון של גנץ אמש בתוכנית "עובדה", שבו אמר שלא יסכים לחוק עוקף בג"ץ אם הסדר ראש הממשלה החליפי ייפסל. כמו כן, בליכוד לא אהבו את הדברים שגנץ אמר על סעיף המעונות בהסכם גנץ-נתניהו. לדברי גנץ, הדרישה לבניית מעון ראש ממשלה רשמי נוסף לא הייתה של כחול לבן.

באופוזיציה לא פספסו את ההזדמנות לעקוץ את הקואליציה המתהווה. יו"ר מרצ ניצן הורוביץ צייץ בטוויטר: "קואליציה דמיקולו. בצעד המשמעותי הראשון שלה כבר נכשלה: לא ועדות ולא חוק נורבגי. ושלא יעבדו עליכם: זו לא בעיה 'טכנית'". ח"כ אורלי פרומן ממפלגת תל"ם צייצה: "מדובר בחוק שנולד בקומבינה תוצרת נתניהו, ואין זלזול גדול מכך במובטלים ובעצמאיים שקורסים. טוב שירד ועדיף שיישאר בחוץ".

12 חברי כנסת חדשים צפויים להתמנות במסגרת החוק - שלושה מש"ס, שלושה מיהדות התורה, שניים מהליכוד ועוד חמישה מכחול לבן. בלית ברירה, תיאלץ מפלגתו של גנץ להכניס גם חבר כנסת ממפלגת יש עתיד, זאת לאחר שאולצו לוותר על "החוק הנורבגי המדלג". ארבע נשים צפויות להיכנס לכנסת מרשימת כחול לבן.

במפלגת העבודה החליטו שלא להשתמש בחוק מכיוון שהבאים בתור ברשימה הם אילן גילאון ועמר בר לב - שמתנגדים לממשלת האחדות המנופחת.

הח"כים שאמורים להיכנס במסגרת החוק הנורווגי: בש"ס - אוריאל בוסו, ברוך גזאיי, ויוסי טייב. בכחול לבן - יוראי להב הרצנו (איש יש עתיד), עינב קאבלה, הילה שי וזאן, יעל רון בן משה ומיכל וונטש. ביהדות התורה - יצחק פינדרוס ותהיה רוטציה בין אליהו חסיד ואליהו ברוכי. בליכוד - אריאל קלנר ואסנת מרק.