הסיפוח - חלק מתוכנית השלום, יש להיזהר מהעמקת הקשרים עם סין: מחלקת המדינה האמריקנית ערכה היום (שישי) תדרוך לעיתונאים לאחר ביקורו של מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו בישראל שלשום, במהלכו הובהר שמהלך סיפוח השטחים ביהודה ושומרון שהממשלה שעתידה לקום מתכננת להוציא אל הפועל, תלוי בשיח מול הפלסטינים. עוד הושמעה אזהרה הנוגעת להעמקת הקשרים עם חברות סיניות. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

דוברת מזכיר המדינה, מורגן אורטגוס, הבהירה שהסיפוח צריך להיות חלק מתוכנית השלום של טראמפ בין ישראל לפלסטינים. "אנחנו ממשיכים לנסות ולקדם את החזון לשלום של הנשיא ולא ויתרנו על האפשרות שהפלסטינים יגיעו לשולחן כדי לדון בתוכנית", נמסר בתדרוך, "יש ועדה שממפה את השטח בראשות שגריר ארה"ב בישראל, דייויד פרידמן. גם המפה וגם הסיפוח צריכים להיות במסגרת שיחה משותפת של ישראל והפלסטינים". 

בתדרוך התייחסו האמריקנים גם להתבטאות החריגה של מלך ירדן עבדאללה, לפיה למהלך סיפוח שטחים יהיו השלכות קשות על יחסי ישראל-ירדן: "אנחנו רוצים שהיחסים בין ישראל לירדן ימשיכו להיות חזקים לא רק ברמה הצבאית אלא גם ברמה הדיפלומטית, לכן חשוב לחזור לפעול כחלק מהחזון של הנשיא, להביא את כל השותפים באזור לשולחן". 

נתניהו בפגישה עם מזכיר המדינה מייק פומפאו (צילום: החדשות 12, החדשות12)
ראש הממשלה נתניהו ומזכיר המדינה האמריקני פומפאו | צילום: החדשות 12, החדשות12

עוד הדגישו כי מה שנחשב משמעותי למדי בוושינגטון הוא ההתחייבות של ראש הממשלה נתניהו להכיר במדינה פלסטינית במסגרת חזון הנשיא: "התפקיד שלנו להמשיך לדחוף את החזון הזה, לפיו ישראל מחויבת לראות שתי מדינות, אם הפלסטינים יעמדו בתנאים". 

עוד הובהר בתדרוך כי למזכיר המדינה פומפאו היה חשוב לערוך פכישות גם עם ראש הממשלה החלופי המיועד, בני גנץ, ועם שר החוץ המיועד גבי אשכנזי – בהנחה שיעבוד מולם בהמשך: "עם הקמת הממשלה ביום ראשון, נביע תמיכה ברורה בממשלה ועם גנץ ואשכנזי אנחנו נתמקד גם באופן שבו שתי המדיניות יתמודדו עם האיום המתמשך מצד אירן".  

אזהרה מסגירת עסקאות עם סין: "אין תוכנית להתמודד עם חדירה סינית לתשתיות של מדינה"

בתדרוך הושמעה אזהרה שאומרת שכל חברות התשתיות, התקשורת והאינטרנט הסיניות הן למעשה לא חברות עצמאיות – אלא פועלות בשליטת המפלגה הקומוניסטית הסינית ולכן העמקת הקשרים עמן מהווה סכנה. במחלקת המדינה מאמינים שהעמקת המעורבות של מדינות שונות עם רשתות אלה היא למעשה כלי ביד הממשל בבייג'ינג, שעלול לסכן מדינות רבות בעולם.

שי ג'ינפינג וטראמפ (צילום: Thomas Peter, Getty Images)
בוושינגטון מציעים להיזהר מהסינים | צילום: Thomas Peter, Getty Images

"החברות הסיניות שמובילות את הפרויקטים אינן חופשיות ושקופות, אלא נשלטות על ידי המפלגה הקומוניסטית ואנחנו לא מאמינים שיש תוכנית להתמודד עם החדירה הסינית לתשתיות של מדינה", נמסר בתדרוך. "אלה לא חברות פרטיות אלא זרוע של המפלגה הקומוניסטית - וזה לא סיכון שאמריקה או אזרחי ישראל צריכים להיות חשופים לו".