N12
פרסומת

נתניהו מתכוון לנאום בטקס המשואות בהר הרצל

שנתיים אחרי הסערה הפוליטית הגדולה והעימות החזיתי עם יו"ר הכנסת אדלשטיין, רה"מ שוב מתכוון לנאום בטקס הממלכתי בהר הרצל – בניגוד לנוהג. השנה כנראה שבונים בסביבתו על כך שיו"ר הכנסת הוא בני גנץ ולא תהיה התנגדות שלו למהלך על רקע ההסכם שחתמו השניים להקמת ממשלה

יונתן ריגר
פורסם:
בנימין נתניהו, טקס הדלקת המשואות, 70
נתניהו שוב רוצה לנאום בטקס המשואות | צילום: Hadas Parush/Flash90, חדשות
הקישור הועתק

האם נתניהו ינאם בטקס המשואות? רה"מ מתכוון שוב לנאום בטקס הממלכתי בהר הרצל - בניגוד לנהוג. לפני שנתיים התחוללה סערה פוליטית גדולה לאחר שנתניהו הודיע על כוונתו לנאום ויו"ר הכנסת יולי אדלשטיין איים כי הכנסת תחרים את האירוע. השנה יו"ר הכנסת הוא בני גנץ מה שעשוי לאפשר לנתניהו לממש את הכוונה מבלי להיתקל בהתנגדות כה נחרצת.

בשנה שעברה, בעקבות המשבר בחגיגות ה-70, נתניהו הגיע לטקס יחד עם רעייתו, אך לא נאם וישב ביציע, כשאורחים מכובדים מחו"ל לצדו.

אחרי הסערה שהתחוללה לפני שנתיים, הגיעו הצדדים להסכם שלפיו נתניהו ידליק משואה ויישא כמה מילים, וזה יהפוך לנוהג בחגיגות העצמאות המציינות עשור נוסף.