N12
פרסומת

השבעת ממשלה בצל קורונה: בלי הצילום המסורתי בבית הנשיא

השבעת הממשלה שצפויה להתקיים ביום חמישי הקרוב תהיה יוצאת דופן. מלבד גודל הממשלה, שצפויה להיות אחת מהגדולות שידעה ישראל, בעקבות התפשטות מגפת הקורונה - לא יתאפשר לקיים את הצילום המסורתי ובבית הנשיא שוקלים כיצד בכל זאת לקיים את המסורת

שושי חתוקה
פורסם:
ממשלת נתניהו הרביעית - תמונה קבוצתית
ממשלת נתניהו הרביעית - תמונה קבוצתית | צילום: אבי אוחיון, לשכת העיתונות הממשלתית
הקישור הועתק

ביום חמישי הקרוב תושבע הממשלה ה-35 של מדינת ישראל. אך בשונה מהפעמים הקודמות, בסיום ההשבעה לא יתקיים הפעם הצילום המסורתי. בבית הנשיא שוקלים אפשרויות שונות בנוגע לדרך שבה בכל זאת יהיה ניתן להפיק את צילום הממשלה ובהמשך יחליטו על הצורה בה הדבר ייעשה.

בין השאר שוקלים בבית הנשיא, עד כמה שזה נשמע יוצא דופן, ליצור את תמונת הממשלה בפוטושופ. עוד אפשרות שנשקלת היא צילום של התמונה המסורתית באוויר הפתוח, או תמונה בתפאורה המוכרת. דבר יוצא דופן נוסף שיקרה הפעם בהשבעת הממשלה בצל קורונה - הנשיא יגיע להשבעה אך ישב ביציע האורחים.

נתניהו העביר בימים האחרונים בקשה לגנץ שכבר במעמד השבעת הממשלה יושבעו 36 שרים ולא 32 כפי שסוכם תחילה. זאת במטרה להקל על מצוקת התיקים בליכוד. בתחילה חשב גנץ להסכים להצעה, אך בכחול לבן שוקלים את הבקשה של נתניהו פעם נוספת ויחליטו בהמשך אם להיענות לה.