N12
פרסומת

תיק גם לדודי אמסלם: נתניהו מינה אותו לשר המקשר בין הממשלה לכנסת

חלוקת התפקידים בממשלה בין בכירי הליכוד נמשכת, ואחרי ההודעה על מירי רגב מאמש כעת מודיע נתניהו כי דודי אמסלם ימונה לשר המקשר בין הממשלה לכנסת. התפקיד כולל בין היתר אחריות על מערך הסייבר ונציבות שירות המדינה

עמית סגל
פורסם:
דודי אמסלם
דודי אמסלם | צילום: הדס פרטוש/פלאש 90, פלאש 90
הקישור הועתק

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום (שישי) כי החליט למנות את ח"כ דודי אמסלם לשר המקשר בין הממשלה לכנסת. אמסלם שנמצא במקום ה-18 ברשימת הליכוד יופקד בין היתר על מטה מיזם ישראל דיגיטלית, רשות התקשוב, מערך הסייבר, רשות החברות ונציבות שירות המדינה.

השבעת הממשלה שהייתה אמורה להתקיים שלשום, נדחתה שוב ליום ראשון בעיקר בגלל המאבק על התפקידים בליכוד. לאורך סוף השבוע הקרוב ינסה נתניהו להרגיע את הרוחות בתוך מפלגתו, אך עדיין יש יותר חברי כנסת מהליכוד שחושבים שמגיע להם תפקיד מאשר מקומות הפנויים בשולחן הממשלה.

תפקיד השר המקשר בין הממשלה לכנסת הוקם בעבר, ובתפקיד כיהן בממשלה ה-34 יריב לוין מהליכוד בנוסף לכך שהיה נציג ראש הממשלה בוועדת השרים לענייני חקיקה. בממשלה ה-33 ח"כ אופיר אקוניס כיהן בתפקיד סגן שר במשרד ראש הממשלה המקשר בין הממשלה לכנסת.

נתניהו ואמסלם (ארכיון)
אמסלם: "מודה לרה"מ על האמון" | צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות

בעקבות המינוי פרסם ראש הממשלה נתניהו: "אני מברך את השר דודי אמסלם שנענה לבקשתי, השר אמסלם יסייע לי בשמירה על יציבות עבודת הממשלה אל מול עבודת הכנסת בתקופה מאתגרת וחשובה זו כפי שהוכיח עושה זאת בעבר בתפקידו כיושב ראש הקואליציה".

השר דודי אמסלם הודה לראש הממשלה על המינוי: "אני גאה להיות, בשעה מורכבת זו - השר שיקשר בין הכנסת לממשלה, להוביל יוזמות ופעולות של הממשלה והכנסת למען רווחתם של אזרחי ישראל, שמשוועים לבשורות טובות בעת הזו. אני נכנס לתפקידי החדש בחרדת קודש, ומבטיח למלא אותו בנאמנות ובחדוה, להמשיך לשרת בגאון את אזרחי ישראל, ולעבוד עבורכם יומם ולילה, כהרגלי בקודש".