ברשות הפלסטינית מקווים שהקהילה הבין-לאומית תתערב לפני שישראל תתחיל בהחלת הסיפוח, ייתכן שכבר בתחילת יוני. בשבוע הבא תקיים פגישה שמוגדרת "מכריעה" בין צוותי הסיפוח של ישראל וארה"ב. היום (רביעי) נערכה ישיבה "חריגה" של הארגון לשיתוף פעולה אסלאמי, לבקשת הרשות הפלסטינית, ושר החוץ של הרשות קרא לעצור את הסיפוח והזהיר מהשלכותיו. שר החוץ הגרמני הייקו מאס שהתריע מפני הסיפוח, נפגש הערב עם גנץ ונתניהו, וצפוי לקיים מסיבת עיתונאים עם מקבילו הירדני. ברשות, בינתיים, מקווים למסר חריף עוד יותר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מאלכי, אמר היום בישיבה כי "אסור שהסיפוח הישראלי של אדמות פלסטין יושלם, צריך למנוע אותו". לדבריו, "לארגון לשיתוף פעולה אסלאמי יש את היכולות והקשרים כדי למנוע את הסיפוח. אם הוא ייצא לפועל - הוא ינציח את הסכסוך ואת הקולוניאליזם הישראלי, וינתק את מדינת פלסטין מהגבולות, קווי 1967".

שר החוץ הפלסטיני אל מאליכי (צילום: רויטרס, חדשות)
ריאד אל-מאליכי, שר החוץ הפלסטיני | צילום: רויטרס, חדשות

"הסיפוח יגרום להיעלמות פתרון שתי המדינות", התריע אל-מאלכי מפני ההשלכות הצפויות. "הסכסוך יהפוך מפוליטי לדתי. היציבות באזור תתערער. לא נחיה בכיס של האפרטהייד הישראלי ולא נסכים לשלילת זכויותינו, נמשיך להיאבק למען העצמאות שלנו - ולא ניסוג מקווי 4 ביוני".‎ עם זאת, הדגיש: "אנחנו מוכנים למשא ומתן".

"ישראל ממשיכה לרצוח פלסטינים בדם קר כפי שעשתה לאחרונה לאיאד אל-חלאק בירושלים", אמר בסיום דבריו. "הפשעים הנוראים נגד העם הפלסטיני נמשכים כבר 72 שנה, והתגברו לפני 53 שנה. הסיפוח צריך למות מוות עריסה".‎

פגישתם של גנץ ושר החוץ הגרמני  (צילום: תקשורת שר הביטחון)
פגישתם של גנץ ושר החוץ הגרמני, היום | צילום: תקשורת שר הביטחון

שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ נפגש הערב עם שר החוץ הגרמני, ובין השאר השניים שוחחו על הצעדים המדיניים העומדים על הפרק. גנץ אמר למאס כי תכנית טראמפ מהווה הזדמנות היסטורית, וכי הוא רואה חשיבות בקידומה. כל זאת, הוסיף גנץ, מתוך ראייה אחראית ודיאלוג מירבי עם הגורמים השונים באזור.

ראש הממשלה נתניהו נפגש עם שר החוץ הגרמני (צילום: קובי גדעון , לע"מ)
ראש הממשלה נתניהו נפגש עם שר החוץ הגרמני | צילום: קובי גדעון , לע"מ

מאוחר יותר נפגש מאס עם ראש הממשלה נתניהו, שעמד על האינטרסים החיוניים של ישראל בכל הסדר עתידי, כמו הצורך בשליטה ביטחונית מלאה מערבית לירדן. נתניהו הוסיף כי כל תכנית ריאלית חייבת להכיר במציאות ההתיישבות הישראלית בשטח - ולא לטפח את האשליה של עקירת אנשים מבתיהם.

שר החוץ הגרמני הייקו מאס עם השר גבי אשכנזי (צילום: משרד החוץ)
לאחר הביקור: שר החוץ הגרמני צפוי לקיים מסיבת עיתונאים עם מקבילו בירדן | צילום: משרד החוץ

בסוכנות הידיעות הפלסטינית WAFA נטען כי ישראל "מגבירה מאמצים לפתיחת צירי תנועה חדשים להתנחלויות". גסאן דגלאס, שעוקב ברשות הפלסטינית אחרי הבנייה בגדה, אמר כי "בולדוזרים פועלים בשבועיים האחרונים לפתיחת ציר שיעקוף ערים פלסטיניות מדרום לשכם". לדבריו, נעקרו עצי זית במסגרת העבודות - שבוצעו על אדמה פלסטינית באזור חווארה.