בימים האחרונים נראה שגורמים רבים בציבור ובמשק החלו לאבד את האמון במקבלי ההחלטות, והערב (חמישי) פורסם ב"מהדורה המרכזית" שגם גורמים המעורבים בקביעת המדיניות בנושא הקורונה לא מרוצים מההתנהלות. "אנחנו מאבדים את הציבור ואנחנו צריכים את שיתוף הפעולה שלו", התריעו שרים שונים. הדברים מתפרסמים על רקע ישיבה נוספת הנוגעת להקלות וצפויה להתקיים הערב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"יש פה בלבול מוחלט, חושבים שאנחנו פה מדינה טוטליטרית שמודיעה לאזרחים מה מותר להם", אמר גורם בכיר בקבלת ההחלטות. "שבה האזרחים צריכים לקבל רשות לצאת לרחוב, לעשות ספורט ולהתפרנס. לא יכול להיות שהתשובה של בר סימן טוב ל'למה כן לפתוח חנות אחת ולא שנייה?' היא ' הציבור יכול לעמוד בזה'".

אותו גורם המשיך לבקר את התנהלותו של בר סימן טוב: "מי הוא שיחליט מה הציבור יכול ולדבר בשמו, בלי נתונים ובלי עובדות? הוא בכוונה גורר רגליים כדי להרוויח זמן שהוא לא מנצל כמו שצריך".

בנימין נתניהו יעקב ליצמן (צילום: רויטרס, רויטרס_)
בנימין נתניהו יעקב ליצמן | צילום: רויטרס, רויטרס_

בתוך כך, ההסתדרות ונשיאות המגזר העסקי, הארגונים שאמורים לייצג את העובדים ואת בעלי העסקים והעצמאיים, החליטו לשלב כוחות. בפנייה משותפת לראש הממשלה קוראים הארגונים לפתוח את המשק, ובמגזר העסקי מוסיפים איום - אם לא, נצא לרחובות.

דובי אמיתי יו"ר נשיאות המגזר העסקי וארבון בן דוד יו"ר ההסתדרות ניסחו בשעות האחרונות פנייה משותפת לראש הממשלה. שני הארגונים דורשים פתיחה מאסיבית של המשק מיד בתום יום העצמאות ופתיחה של מערכת החינוך לגיל הרך ובשכבות הגיל הנמוכות. ההסתדרות היא ארגון העובדים החזק במשק וביחד שני הארגונים הללו מייצגים כ-3 מיליון עובדים ומעסיקים.

יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד  (צילום: אגף הדוברות בהסתדרות)
פנה לראש הממשלה בדרישה לפתוח את המשק. יו"ר ההסתדרות | צילום: אגף הדוברות בהסתדרות

הערב נודע ל-N12 כי משרד האוצר בוחן יחד עם הנהלות הקניונים מהלך שיאפשר הכנסת לקוחות. ראש הממשלה נתניהו ומשרד הבריאות רצו לחכות עם ההחלטה על הקלות נוספות עד לאחר יום העצמאות אך היום צפויה ישיבה נוספת.