הליכוד בראש, גנץ נחלש משמעותית - והעצמאים צוברים כוח: על רקע הסדקים שמתגלים בקואליציה כמעט מדי שבוע, מכשולי הסיפוח והתקציב שלפנינו וההערכות שהולכות ומתרבות במערכת הפוליטית שהממשלה שרק קמה עלולה לא להחזיק מעמד - מגלה סקר N12 בשיתוף מכון "מדגם" בראשות מנו גבע ו-iPanel כי לליכוד ולנתניהו יש למעשה אינטרס ללכת שוב לקלפיות. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

לו הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות בנימין נתניהו הייתה המפלגה הגדולה בישראל בפער דרמטי על פני המפלגות האחרות, בהיעדר אלטרנטיבה שלטונית: 40 מנדטים - כשהמפלגה השנייה בגודלה בארץ לפי הסקר היא הרשימה המשותפת עם 15 מנדטים.  

בגזרת כחול לבן המפורקת, הפלג של לפיד ויעלון (יש עתיד-תל"ם) זוכה בסקר ל-14 מנדטים - שניים יותר מגנץ, שמפלגתו זוכה בסקר ל-12 מושבים בלבד - היחלשות משמעותית של 7 מנדטים בהשוואה לסקר הקודם שערכנו. ש"ס בראשות אריה דרעי שומרת על כוחה עם 9 מנדטים ואילו ישראל ביתנו של ליברמן מתחזקת וזוכה בסקר בנתון זהה. 

 
הישיבה באופוזיציה ככל הנראה מיטיבה עם בנט ומפלגתו ימינה שמתחזקת ל-8 מנדטים, יהדות התורה שומרת באופן יחסי על כוחה ומקבלת בסקר 7 מנדטים ומרצ בראשות ניצן הורוביץ מתחזקת אף היא - ככל הנראה על רקע היעלמותה של מפלגת העבודה אל מתחת לאחוז החסימה - ומקבלת 6 מנדטים. 

על פי נתוני הסקר, מפלגת העבודה בראשות עמיר פרץ, ששניים מחבריה מכהנים כשרים בממשלת נתניהו- גנץ, לא עוברת כאמור את אחוז החסימה וזוכה ל-1.9 אחוזי תמיכה בלבד. פלג נוסף של האיחוד העבודה-גשר-מרצ שלא עובר הוא מפלגת גשר של אורלי לוי-אבקסיס שזוכה ל-0.5 אחוזי תמיכה, וגם סיעת דרך ארץ של הנדל והאוזר נותרת מחוץ לכנסת עם 0.4%. לנתון זהה זוכה רשימת הבית היהודי בראשות הרב רפי פרץ. 

עמיר פרץ (צילום: N12, תומר נויברג / פלאש 90)
מתחת לאחוז החסימה. יו"ר מפלגת העבודה עמיר פרץ | צילום: N12, תומר נויברג / פלאש 90

מהנתונים הללו עולה כי גוש הימין-חרדים זוכה ב-64 מנדטים ללא ישראל ביתנו של ליברמן - ובמצב כזה, נתניהו היה יכול להקים ממשלת ימין בקלות. גוש המרכז-שמאל בצירוף הרשימה המשותפת זוכה ב-47 מנדטים בלבד, אם לא מכלילים בגוש הזה את ישראל ביתנו ו-9 המנדטים שלה. 

מפלגת עצמאים חדשה עוברת את אחוז החסימה 

על רקע משבר הקורונה ומצוקת העצמאים, שאלנו את משתתפי הסקר למי היו מצביעים לו הבחירות היו נערכות היום והייתה מתמודדת בהן מפלגה כלכלית חדשה שתייצג את זכויות העצמאיים כמו 'השולמנים'. מהנתונים עולה כי מפלגה כזו הייתה נכנסת לכנסת וזוכה ב-5 מנדטים. 

במקרה כזה, הליכוד בראשות נתניהו זוכה ב-38 מנדטים (במקום 40), הרשימה המשותפת שומרת על כוחה עם 15 מנדטים, יש עתיד-תל"ם נחלשת קלות וזוכה ב-13 מנדטים, וכמותה גם כחול לבן של גנץ שמקבלת 11 מנדטים בלבד.



ש"ס שומרת על כוחה עם 9 מנדטים, ישראל ביתנו של ליברמן וימינה של בנט עם 8 מנדטים כל אחת, יהדות התורה עם 7 מנדטים, מרצ בראשות ניצן הורוביץ נותרת עם 6 מנדטים ומפלגת העצמאים, כאמור, זוכה ב-5 מנדטים.

גם במקרה בו תתמודד מפלגת עצמאים בבחירות, מפלגת העבודה בראשות עמיר פרץ, גשר של אורלי לוי-אבקסיס, הבית היהודי בהנהגת הרב רפי פרץ ודרך ארץ של יועז הנדל וצבי האוזר לא עוברות את אחוז החסימה.  

הפגנת עצמאים בזמן הקורונה (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
מפלגת עצמאים חדשה נכנסת לכנסת | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

מהנתונים הללו עולה כי גוש הימין-חרדים זוכה ב-62 מנדטים ללא ישראל ביתנו של ליברמן - לנתניהו עדיין יש ממשלה אך ברוב דחוק יותר מאשר במקרה בו לא תתמודד מפלגת עצמאים בבחירות. גוש המרכז-שמאל בצירוף הרשימה המשותפת נחלש אף הוא בשני מנדטים וזוכה ב-45 מנדטים. גוש ה"בלתי מזוהים" - ישראל ביתנו של ליברמן ומפלגת העצמאים שווה יחד 13 מנדטים. 

מתווה הסיפוח ביהודה ושומרון: הציבור הימני חצוי 

עוד שאלנו בסקר מה חושב הציבור על מתווה טראמפ, לפיו ישראל תחיל ריבונות על 30% משטחי יהודה ושומרון ותסכים לנהל מו"מ על הקמת מדינה פלסטינית. 46% מהמשיבים השיבו כי הם מתנגדים למתווה, 34% תומכים ואילו 20% השיבו שהם לא יודעים. 

בנימין, נתניהו, דונלד, טראמפ, תוכנית, שלום (צילום: קובי גדעון , לע"מ)
תוכנית הסיפוח מעוררת מחלוקת גם בקרב מצביעי הימין | צילום: קובי גדעון , לע"מ

נתון מעניין ניתן למצוא בקרב מי שמגדירים את עצמם מצביעי ימין: בעוד ש-41% השיבו כי הם בסך הכל תומכים במתווה, נתון די דומה של משיבים מתנגדים לו – 39% סך הכל מתנגדים. בקרב מצביעי מרכז-שמאל, 56% בסך הכל מתנגדים ו-24% תומכים בסך הכל. 

במענה לשאלה מהי המשימה החשובה ביותר של הממשלה החדשה, רוב מוחלט של המשיבים הסכימו כי המאבק במשבר הכלכלי הוא היעד בעל החשיבות העליונה – 69% מכלל המדגם, 68% ממצביעי הימין ו-77% ממצביעי המרכז-שמאל. המלחמה בקורונה רק במקום השני מבחינת סדר העדיפויות של המשיבים, ובפער משמעותי: 14-15% סבורים שהמלחמה בקורונה היא היעד החשוב ביותר, אחוזים ספורים מקרב המשיבים סבורים שסוגיית הסיפוח והמאבק מול אירן הכי חשובים.

 ____________________

מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 8/6/2020 
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 509
מספר המתבקשים להשתתף: 3,497
טעות הדגימה המירבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני