המתקפה על מערכת המשפט עולה שלב וגוררת קרבות בין הליכוד לכחול לבן: השר דודי אמסלם, מקורבו של ראש הממשלה נתניהו, תקף הבוקר (חמישי) בחריפות את היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בריאיון לקרן מרציאנו ואודי סגל בגלי צה"ל ואמר כי "אין מחלוקת שמנדלבליט הוא לכאורה עבריין, שלב ההפיכה לא נעצר". שר המשפטים ניסנקורן: "מתקפה נטולת רסן, חציית קו אדום". ח"כ קרעי מהליכוד: "חציית קו אדום זה יועמ"ש שקיבל ממך גם את תפקיד המבקר".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בהתייחסות להקלטות מנדלבליט-אשכנזי מפרשת הרפז, הצהיר השר אמסלם: "ראש הממשלה שגה בהחלטה הזאת ומינה את מנדלבליט אבל אני מניח שעל בסיס ההקלטות אין מחלוקת בעם ישראל שמנדלבליט הוא לכאורה עבריין. אין שאלה כזאת כבר. יש הקלטות, אנשים שמעו באוזן. לא צריך פרשנות, לא צריכים שופטים עליונים, לא צריך את כל להקת השמאל והפרשנים והפרופסורים שלה מכל הפקולטות ומכל עולם המשפט".

אמסלם, שרק בשבוע שעבר מונה על ידי נתניהו לשר המקשר בין הממשלה לכנסת, התבטא נגד העמדתו לדין של ראש הממשלה והגדיר זאת "הפיכה". "אני לא מכיר מדינה אחת בעולם שמייחסת שוחד לראש ממשלתה או למאן דהוא בעקבות סיקור תקשורתי אוהד", אמר. "שלב ההפיכה לא נעצר, אלא מגיע לשערי בית המשפט".

בנימין נתניהו מסכה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
יתייצב לפתיחת משפטו. נתניהו | צילום: רויטרס, רויטרס_

שר המשפטים הנכנס אבי ניסנקורן ביקר בחריפות את דבריו של אמסלם והדגיש כי יש לו אמון מלא ביועץ המשפטי לממשלה. "שרי ממשלה רשאים להביע ביקורת עניינית, אבל מתקפות נטולות רסן הן חציית קו אדום", כתב ניסנקורן בחשבון הטוויטר.

ח"כ שלמה קרעי מהליכוד, חברו של ניסנקורן לקואליציה, תקף בתגובה את שר המשפטים מכחול לבן: "חציית קו אדום זה יועץ משפטי שקיבל ממך גם את תפקיד המבקר על עצמו ומסתתר מאחורי חומה גדולה של צווי איסור פרסום שהבטחת להמשיך ולבצר אותה. נמשיך להדהד את העובדה הזו לציבור עד שמנדלבליט יתמוך בחופש המידע גם כשזה נוגע בו ויבקש להסיר את צו איסור הפרסום או שילך הביתה".

לקראת פתיחת משפט נתניהו בשבוע הבא, גובר הלחץ על היועץ המשפטי לממשלה. אמש שיתף ראש הממשלה בעמוד הפייסבוק הרשמי שלו שתי ידיעות מהעיתון "ישראל היום" שעוסקות בהקלטות מנדלבליט-אשכנזי מפרשת הרפז תחת הכותרות "למנדלבליט נותרו שתי ברירות קשות" ו-"אם קלטות הרפז היו בידינו - היינו שוקלים אם למנות את מנדלבליט ליועמ"ש".

"היועמ"ש חייב להתיר את פרסום הקלטות הגנוזות - או להתפטר", כתב חיים שיין בטור ששיתף נתניהו. בכתבה השנייה צוטט כאומר משה ניסים, שר המשפטים לשעבר שהיה חבר בוועדת המינוי של מנדלבליט כי "אם קלטות הרפז היו בידינו - היינו שוקלים אם למנות את מנדלבליט ליועמ"ש".

"נעביר את תפעול מעונות היום למשרד החינוך" (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
מנדלבליט ונתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

אמש דחו שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים את בקשת פרקליטיו של נתניהו שלא לנכוח בבית המשפט בעת הקראת כתב האישום נגדו והוא חויב להתייצב בפתיחת משפטו ביום ראשון. זמן קצר אחרי הודעת בית המשפט, מקורביו של ראש הממשלה נתניהו מסרו: "ראש הממשלה יתייצב כמתחייב ביום ראשון בבית המשפט המחוזי בירושלים לתחילת משפטו". עוד קודם לכן פרקליטות מיסוי וכלכלה הביעה את התנגדות לבקשת נתניהו ובהודעה שנמסרה מטעמה נדחתה הטענה שמדובר בעניין טכני.

פרקליטי נתניהו עורכי הדין עמית חדד ומיכה פטמן תקפו את התנגדות הפרקליטות בחריפות: "אין מנוס מלקבוע שתגובת הפרקליטות אינה נובעת ממניעים ענייניים אלא באה לשרת את המסע התקשורתי להציג תמונה של ראש הממשלה נתניהו על ספסל הנאשמים, כהמשך לקמפיין רק לא ביבי".

עורך הדין עמית חדד (צילום: רפאל מזרחי)
פרקליטו של נתניהו, עו"ד עמית חדד | צילום: רפאל מזרחי

עוד ציינו: "למקרה שמישהו לא שם לב, הבחירות כבר הסתיימו וראש הממשלה נתניהו פועל במרץ במסגרת ממשלת האחדות שהקים לטפל בבעיות הבוערות של הקורונה, הכלכלה והחזרת אנשים למעגל התעסוקה. הוא ימשיך לעשות זאת גם ביום ראשון, לפני ואחרי הדיון בבית המשפט".

בפרקליטות הגיבו על המתקפה מצד סנגורי נתניהו: "הודעת הסנגורים לתקשורת היא בלתי מתקבלת על הדעת. הודעת הסנגורים לתקשורת היא בלתי מתקבלת על הדעת, מעבר לכך שהיא כוזבת ומתלהמת. לא היה בה שום נימוק שקשור להצגת תמונה של מר נתניהו על ספסל הנאשמים. ממילא תגובת הפרקליטות לא התייחסה לשיקול הזה בשום אופן, אלא לשיקולים ענייניים בלבד. צר לנו על כך שעורכי הדין נתנו ידם להתקפה פראית נגד עמיתיהם, נציגי התביעה, ועל הניסיון הכוזב לייחס לנציגי הפרקליטות שיקולים זרים שלא ממין העניין".