גלנט שר החינוך, ברקת נותר ללא תפקיד
שעות להשבעת הממשלה, ראש הממשלה נתניהו משלים את מלאכת חלוקת התיקים בליכוד: יואב גלנט ימונה לשר החינוך, סער לא ימונה לשר – וישמש חבר כנסת מן המניין. זאב אלקין יכהן בתפקיד חדש וחריג: השר להשכלה גבוהה ומשאבי המים. לאחר ההחלטה להדיח את שטייניץ ממשרד האנרגיה - נתניהו החליט שיישאר בתפקיד. לפי שעה גם דיכטר והנגבי מחוץ לממשלה

עוד תפקידים מומצאים בדרך לממשלה הגדולה בתולדות ישראל: לקראת השבעת הממשלה ה-35 של ישראל שצפויה היום (ראשון) בשעה 13:00, ראש הממשלה נתניהו ממשיך בסבב פגישותיו עם חברי הליכוד ומבשר להם על התפקידים שימלאו בממשלה החדשה. גלנט ישמש שר החינוך, שטייניץ יישאר במשרד האנרגיה - ואלקין יכהן בתפקיד חדש וחריג. ניר ברקת, שרק לפני כמה חודשים הוצג כשר האוצר הבא של ישראל, לא יקבל תפקיד.

בהודעה על ההחלטה בעניינו של ברקת הבטיח נתניהו להעניק לו תפקיד בכיר בעתיד. "ניר ברקת ראוי לתפקידים בכירים הן בליכוד והן בממשלה", מסר נתניהו. "לצערי הרב זה לא הסתייע לפני השבעת הממשלה. אעשה מאמץ גדול לשלב את ח"כ ברקת לתפקיד בכיר בממשלה בהמשך הדרך". ברקת הגיב בטוויטר: "אני רץ למרחקים ארוכים".
השר זאב אלקין, שכיהן כשר להגנת הסביבה, ימונה לתפקיד חדש וחריג במיוחד - שלמעשה גורם לפיצול משרד החינוך: השר להשכלה גבוהה ומשלימה והשר למשאבי המים. בחלק השני של הקדנציה, אלקין יכהן בתפקיד שר התחבורה.
המשרד להשכלה גבוהה ומשלימה יכלול את: הות"ת, המל"ג, החברה למתנ"סים, יד ושם והאגפים הבאים ממשרד החינוך: אגף חינוך מבוגרים, אגף תרבות יהודית, מינהל חברה ונוער (ללא היחידות הקשורות באופן ישיר לחינוך הפורמלי) ואגף בכיר לקשרי חוץ ויונסקו. המשרד למשאבי המים יכלול את: רשות המים, מקורות, תאגידי מים וביוב וכל נושאי המים שהיו באחריות משרד האנרגיה.

ראש הממשלה החליט באופן סופי להעביר תיק החינוך לידיו של יואב גלנט. ״אני שמח לבשר כי החלטתי למנות את השר גלנט לתפקיד שר החינוך הבא של מדינת ישראל. השר גלנט פעל רבות למען ביטחון ישראל בתפקידיו השונים בצה״ל וכיום כחבר בקבינט המדיני-ביטחוני", הודיע נתניהו.
השר גלנט הודה לנתניהו על בחירתו לתפקיד: "אני מודה לראש הממשלה על האמון ועל ההזדמנות ומקבל על עצמי את תפקיד שר החינוך של מדינת ישראל מתוך הבנת האחריות והחשיבות של העיסוק בעתיד ילדינו. חינוך לערכים והקניית השכלה ראויה לדור הצעיר בישראל הם ההשקעה הטובה והחשובה ביותר בעתיד מדינת ישראל".

בכיר הליכוד, גדעון סער, לא צפוי לכהן כשר בממשלה החדשה. לאחר פגישתו עם נתניהו, צייץ: "זאת זכות גדולה לשרת את עם ישראל ומדינת ישראל כחבר כנסת". סער חשף שראש הממשלה נתניהו הציע לו לכהן כשגריר ישראל באו"ם ובוושינגטון - התפקיד אותו קיבל לבסוף גלעד ארדן:
בצל הדיווחים על כוונת נתניהו להדיח את השר יובל שטייניץ ממשרד האנרגיה, הבוקר הם נפגשו שוב כדי לנסות למצוא פתרון שיאפשר בכל זאת את שילובו בממשלה. על רקע הביקורת החריפה, בחר נתניהו באופן סופי להשאיר את שטייניץ בתפקיד.
השרה גילה גמליאל התבשרה אמש על מינויה לתפקיד השרה להגנת הסביבה והודתה לראש הממשלה: "עלינו לקדם תהליכים שיובילו לשגשוג ואיכות חיים טובה יותר. משבר האקלים הוא אחד הנושאים החשובים ביותר לאנושות".
אני מודה לראש הממשלה על האמון שנתן בי ועל הזכות לכהן כשרה להגנת הסביבה. עלינו לקדם תהליכים שיובילו לשגשוג ואיכות חיים טובה יותר. משבר האקלים הוא אחד הנושאים החשובים ביותר לאנושות, ועלינו לשים אותו בראש סדר העדיפויות.
— גילה גמליאל (@GilaGamliel) May 16, 2020
נתניהו הודיע אמש כי שר הכלכלה אלי כהן, לשעבר ממפלגת כולנו, ימונה לשר המודיעין. "השר כהן פעל רבות להצלחה ולשגשוג הכלכלה בישראל ועתיד להיות שותף מרכזי בממשלה שתוקם", מסר ראש הממשלה. "למדינת ישראל אתגרים ביטחוניים רבים ואני סמוך ובטוח כי יחד נמשיך לפעול לביצור חוסנה וביטחונה של מדינת ישראל".
נתניהו מקווה לסיים עוד היום את חלוקת התיקים, 508 ימים לאחר שהחל המשבר ושמונה ימים לפני תחילת משפטו. אם לא יהיו עוד עיכובים של הרגע האחרון ממשלת ישראל ה-35 (ממשלת נתניהו החמישית) תושבע היום, בטקס שיחל בשעה 13:00. מדובר בממשלה המנופחת בתולדות המדינה עם 34 שרים ואפשרות ל-16 סגני שרים.
קרב עיקש על התיקים שנותרו

בשלב זה, הדמויות הבולטות בליכוד שנותרו ללא תפקיד בממשלה הבאה הם אבי דיכטר, צחי הנגבי, זאב אלקין וניר ברקת, שהיה מועמד לקבל את תיק החינוך - אלא שנתניהו, כאמור, בחר בסופו של דבר בגלנט. נתניהו הודיע שברקת לא יזכה לתפקיד בסבב הנוכחי, והאחרון ייאלץ להסתפק בהבטחה נוספת לתפקיד בעתיד.
על השולחן נותרו תיק התחבורה בחצי השני של כהונת הממשלה (לאחר כהונת רגב בעוד שנה וחצי). נוסף על כך, נתניהו הציע לחברי הליכוד שנותרו ללא תפקיד גם את תיק הסייבר והטכנולוגיה. עד להשבעת הממשלה בשעות הצהריים יאויישו תפקידים נוספים ותתבהר התמונה הסופית של חלוקת התיקים בליכוד.


