N12
פרסומת

לוין: "לא נביא את הסיפוח להצבעה ביום ראשון"

שר התיירות יריב לוין הסביר: "צריך לתת ליועץ המשפטי כמה ימי היערכות". זאת, בניגוד להצהרת ראש הממשלה נתניהו אמש: "אביא לאישור הממשלה בישיבה הקרובה החלטה להחיל את החוק הישראלי על בקעת הירדן ועל כל ההתנחלויות". איילת שקד: "מנדלבליט לא יבלום מהלך היסטורי כזה"

דפנה ליאל
החדשות12
פורסם:
לוין: לא היה שר משפטים זמני
צילום: תומר ניוברג, פלאש 90, חדשות
הקישור הועתק

בניגוד להצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו אמש לאחר ההכרזה על תוכנית המאה של טראמפ, שר התיירות יריב לוין אמר הבוקר (רביעי) כי החלת הריבונות על בקעת הירדן והיישובים היהודיים ביהודה ושומרון לא תעלה לאישור בישיבת הממשלה ביום ראשון הקרוב. בריאיון ל"כאן רשת ב'" הסביר לוין כי יש להעניק ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מדנבליט "כמה ימי היערכות" לפני תחילת ההליך. ח"כ איילת שקד התייחסה גם היא לנושא הבוקר בגל"צ וטענה: "מנדלבליט לא יבלום מהלך היסטורי כמו החלת הריבונות ביהודה ושומרון".

זמן קצר לאחר הצגת תוכנית השלום של הנשיא טראמפ, הצהיר אתמול נתניהו בתדרוך לעיתונאים בבית הלבן כי הסיפוח יעלה בפני הממשלה כבר בתחילת השבוע הבא. זאת, לאור העובדה שתוכניתו של טראמפ כוללת הכרה אמריקנית מיידית בריבונות הישראלית על בקעת הירדן, צפון ים המלח ועל כל ההתנחלויות.

בנימין, נתניהו, דונלד, טראמפ, תוכנית, שלום
נתניהו וטראמפ בחשיפת תוכנית המאה, אתמול | צילום: קובי גדעון , לע"מ

נתניהו פירט כי החלת החוק הישראלי תיעשה בשתי פעימות: "קודם אביא לאישור הממשלה בישיבה הקרובה החלטה להחיל את החוק הישראלי על בקעת הירדן ועל כל ההתנחלויות. לאחר עבודת מטה בישראל ובתיאום עם ארה"ב, תובא לממשלה החלת החוק הישראלי על שטחים נוספים. זה ייקח קצת זמן. נבטל את הממשל הצבאי מעל חצי מיליון ישראלים בהתנחלויות בעקבות החלטת הממשלה". 

"אחרי החלת החוק הישראלי, יוסרו כל ההגבלות על הבנייה ועל סוגיות נוספות שבעבר היו צריכות אישור אמריקני", הוסיף נתניהו. "רוב המאחזים הבלתי חוקיים הם באזורים שיישארו בידי ישראל. ישראל תמשיך לעד לשלוט ביטחונית בכל שטחי הגדה. לפלסטינים לא יהיה שדה תעופה, הם יקבלו רציף עבורם בנמלי אשדוד וחיפה, והשליטה על כל מעברי הגבול תמשיך להיות בידי ישראל".

פרסומת