יוזמת החקיקה של כחול לבן – והלחץ בימין: ימים ספורים לאחר הבחירות, נדמה שהתוצאות הפעם מעוררות אמוציות גדולות בגוש הימין. נאומי הניצחון ותחושת ההכרעה המתקרבת התחלפו שלשום (רביעי) בכינוס חירום של הבלוק. ההקלטות, שהובאו בעזרתו של העיתונאי ארי קלמן מהאתר "בחדרי חרדים", מצביעות על עמדת המגננה שחברי הכנסת של הימין לא היו בה מזה שנים. חברי הבלוק ממשיכים להדק את השורות ובמהלך הישיבה הם מתייחסים למערכת המשפט ולניסיונות בכל זאת להקים ממשלה בראשות נתניהו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עוד לפני ההצהרה של ליברמן כי הוא יתמוך בחוק שימנע מאדם שהוגשו נגדו כתבי אישום לכהן כראש ממשלה, נתניהו מתייחס ליו"ר ישראל ביתנו ושוב מחדד תהיות לגבי מניעי פעולתו: "לא בטוח שמשהו כלשהו ישנה את ליברמן, כי אני לא חושב שליברמן מקבל החלטות".

ליברמן, נתניהו, גנץ (צילום: מרים אלסטר לפלאש 90, פלאש/90 )
נתניהו, ליברמן וגנץ | צילום: מרים אלסטר לפלאש 90, פלאש/90

הסוגיות המשפטיות שנתניהו עומד במרכזן נידונו באריכות במהלך הישיבה. השר יואב גלנט התייחס לסמכות לקביעת זהותו של ראש הממשלה: "זה למעשה העברת הסמכות לקביעה מי לא יהיה ראש ממשלה בישראל למערכת המשפטית". גלנט החריף את הטון ואמר: "למעשה זה הופך את כל מדינת ישראל לשבויה בידי הפרקליטות שכאשר היא מגישה כתב אישום נגד מישהו הוא לא יכול להיות. צריך לרוץ לתקשורת ולא להיות בעוצר".

התקיפה ביותר הייתה השרה רגב, שטענה בהתייחס למערכת המשפט כי "יש כאן מציאות שהיא אנטי דמוקרטית", כלשונה. רגב העבירה גם ביקורת על מה שנראה כרגע כיוהרה מוקדמת של מקורבי נתניהו, שאמרו שבידי הליכוד יש עריקים פוטנציאליים ממפלגות הגוש השני: "דרך אגב, הייתה טעות לצאת (לתקשורת) עם העריקים האלה".

מירי רגב (צילום: Alex Kolomoisky, חדשות)
"מציאות אנטי-דמוקרטית. השרה רגב | צילום: Alex Kolomoisky, חדשות

על סוגיית העריקים לגוש הימין במסגרת הניסיונות להשיג רוב, אמר נתניהו: "אין עריקים, אף אחד לא מבקש ממישהו לערוק. אנחנו מבקשים מאנשים (בכחול לבן) לכבד את ההבטחות שלהם בבחירות ואת הדמוקרטיה הישראלית".