הממשלה אישרה העלאת 400 מבני הפלאשמורה לישראל, כך הודיע היום (ראשון) ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת הממשלה, כפי שפורסם לראשונה בחדשות 12. היועץ המשפטי אביחי מנדלבליט התנגד למהלך, טען שמדובר בהטבה לציבור בוחרים והצביע על היעדר עבודת הכנה מתאימה. גם בקרב בני העדה האתיופית נשמעו קולות התנגדות שדורשים העלאה של כל בני העדה מאתיופיה: "לא עוצרים ב-400!".

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"הממשלה בראשותי אישרה היום את העלאתם לישראל של עוד כ-400 עולים מאתיופיה", אמר נתניהו בישיבה. "אני גאה בכך שכראש ממשלה הייתה לי הזכות להעלות אלפים מאחינו ואחיותינו מאתיופיה ואנחנו מתכוונים להמשיך לעשות זאת. אנחנו מחויבים לשילובם המלא של בני העדה בחברה הישראלית, פועלים למען זה ללא הרף ונמשיך לעשות זאת בכל התחומים".

היועמ"ש אביחי מנדלבליט, ארכיון (צילום: פלאש 90, חדשות)
התנגד למהלך, מנדלבליט | צילום: פלאש 90, חדשות

נתניהו הוסיף כי הוא ימשיך לפעול נגד ביטויי גזענות, בממשלה וציבור. "אנחנו יוצאים נגד זה, אנחנו מבינים באמת את התחושות של בני ובנות העדה. מעת לעת, מדי כמה שבועות, כינסתי כאן ישיבה של שרי הממשלה כדי לטפל באמת בכל הצרכים אבל קודם כל בצורך היסודי הזה - להבין כיצד הם מרגישים, לשנות את הגישה הציבורית ולעמוד באמת בצורה הכי ברורה נגד כל ביטוי של גזענות בכלל ומול אחינו ואחיותנו בפרט", הוסיף ראש הממשלה.

מנדלבליט התנגד להעלאת 400 מבני הפלאשמורה בעת הזו וטען בחוות דעת שהוגשה לשרים שמדובר בהטבת בחירות לציבור בוחרים בני העדה האתיופית. היועמ"ש גם מתח ביקורת על היעדר עבודת מטה והעדר נתונים אמיתיים על מספר המבקשים לעלות מאתיופיה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת ממשלה (צילום: רויטרס)
"מבינים באמת את התחושות של בני ובנות העדה", נתניהו | צילום: רויטרס

בתגובה להודעת הממשלה, פעילים למען העלייה מאתיופיה הודיעו על צעדת מחאה לבית ראש הממשלה, תחת הכותרת: "בוחרים בעלייה מאתיופיה! לא עוצרים ב-400 נפשות!". מהפעילים נמסר: "כתגובה לביצוע החלקי והשרירותי של החלטת הממשלה בשנת 2015 שהתקבלה פה אחד, להעלות את כל שארית יהודי אתיופיה לישראל. במקום ליישם את ההחלטה, שלושה שבועות לפני הבחירות, ראש הממשלה מביא אישור להעלות 400 איש מבני הקהילה בלבד, ומתעלם מהבטחותיו בנושא העלאת כל יתר הממתינים". 

"המשך עיכוב ביצוע החלטת הממשלה גורם לסבל רב למשפחות הקרועות בין אתיופיה לישראל - חלקן ממתינות להתאחד עם יקיריהן מעל ל-20 שנה. ההחלטה הבוקר להעלות 400 איש בלבד היא עוולה מבזה כלפי המשפחות הקרועות לפני הבחירות. כל עוד הממשלה ממשיכה לתת מכסות ולהגביל את מספר העולים מאתיופיה, נמשיך להיאבק נגד מדיניות עלייה מפלה שלא קיימת בקרב שום אוכלוסייה אחרת".