הקרב על ועדת הכנסת: נתניהו הורה הבוקר (ראשון) לשרי הממשלה שלא לטוס לחו"ל ולהישאר בארץ עד לקיום ההצבעה במליאת הכנסת על הקמת הוועדה שתוכל לדון בבקשת החסינות שלו, כך נודע לחדשות 12. ההנחיה ניתנה לכלל השרים מכל הסיעות בממשלה, ולא רק לשרי הליכוד. במקביל, בליכוד עתרו לבג"ץ נגד חוות דעתו של היועמ"ש לכנסת איל ינון, וטענו: "הוא מצוי בניגוד עניינים חמור".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

יושב ראש הכנסת יולי אדלשטיין אמר מוקדם יותר כי יקיים היום ב-13:15 מסיבת עיתונאים בכנסת, וימסור הצהרה בנוגע לחוות הדעת של היועץ המשפטי לכנסת, איל ינון, שתינתן בהמשך היום. אלא שבשל הבג"ץ שהוגש נגד ינון, הוא החליט לקיים אותה בשעה 17 לאחר פרסום ההחלטה. בסביבת נתניהו התקבלה ההבנה כי אדלשטיין ייאלץ לאמץ את חוות דעתו של היועץ המשפטי ינון, כפי שפורסם באולפן שישי, ובשל כך לא יוכל יושב ראש הכנסת למנוע את הקמת הוועדה.

במצב כזה, על פי ההליך יידרש כינוס של המליאה להצבעה על הקמת הוועדה – ונתניהו מבקש לוודא שכלל השרים ינכחו בהצבעה שכזו.

בתוך כך, סיעת הליכוד עתרה לבג"ץ נגד היועמ"ש לכנסת בדרישה לבטל את חוות הדעת שהגיש וכן למנוע ממנו להגיש חוות דעת עתידיות או בכלל לדון בסוגיית הקמת ועדת הכנסת - מתוך טענה לפיה הוא מצוי ב"ניגוד עניינים חמור". 

בליכוד רצו למנוע את הקמתה של ועדת הכנסת בהרכב המשכן הנוכחי, וביקשו לדחות את הדיון בחסינות לאחרי הבחירות הקרובות בחודש מרץ. דחיית הקמת הוועדה ומתוך כך דחיית הדיון בבקשת החסינות של נתניהו מעכב את פתיחת משפטו של ראש הממשלה.

בליכוד טוענים שהיועמ"ש לכנסת אייל ינון מצוי בניגוד עניינים בשל העובדה שאשתו, עורכת הדין עמית מררי, היא עובדת הפרקליטות המשמשת כמשנה ליועץ המשפטי לממשלה.