N12
פרסומת

היועץ המשפטי של הכנסת יקבע: אדלשטיין לא יוכל למנוע את הקמת הוועדה שתדון בחסינות נתניהו

אייל ינון עמד השבוע בלב הסערה הציבורית כשספג ביקורת מהליכוד על ניגודי עניינים שלטענתם "מונעים ממנו לעסוק בנושא החסינות לנתניהו". את החלטתו הסופית בעניין יפרסם ביום ראשון, אך הערב ב"אולפן שישי" פורסם כי היועמ"ש לכנסת יקבע שיש לכנס את ועדת הכנסת כדי לדון בבקשת החסינות של נתניהו

אמנון אברמוביץ'
אולפן שישי
פורסם: | עודכן:
בנימין נתניהו, אייל ינון
סערה ציבורית, איל ינון ורה"מ נתניהו | צילום: Marc Israel Sellem/POOL‏, רויטרס
הקישור הועתק

חשיפה: איל ינון, היועץ המשפטי לכנסת, שעמד השבוע בלב סערה ציבורית ומתקפות מצד בכירים בליכוד, יפרסם בחוות דעתו כי יש לכנס את וועדת הכנסת כדי לדון בבקשת החסינות של ראש הממשלה נתניהו. לפי עמדתו של ינון, אדלשטיין לא יוכל למנוע את המהלך. יו"ר הכנסת, מצדו, צפוי לאמץ את ההחלטה, שתפורסם ביום ראשון, תוך כדי הבעת מחאה.

חוות הדעת של היועמ"ש לכנסת צפויה לסלול את הדרך להקמת ועדת הכנסת ותחילת הדיונים בבקשת החסינות של נתניהו. ההערכה היא שדיוני החסינות יובילו לכך שבקשתו של נתניהו תידחה עוד לפני הבחירות, והמשפט בעניינו יחל. 

בכחול לבן הודיעו לאחרונה כי בכוונתם לפעול במהירות להקמת ועדת הכנסת שתדון בבקשת החסינות שהגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו. בליכוד החליטו להשיב אש וממשיכים במתקפה שהחלה בתחילת השבוע נגד היועץ המשפטי לכנסת אייל ינון. בהודעה שפרסמו ביום חמישי במפלגה דרשו מינון לפסול את עצמו באופן מידי מעיסוק בשאלה אם יש מניעה להקים את הוועדה - בשל טענות לניגוד עניינים. ינון צפוי לפרסם את הכרעתו ביום ראשון.

"נעביר את תפעול מעונות היום למשרד החינוך"
עמד לצד איל ינון, היועמ"ש מנדלבליט | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

בליכוד טענו: "עכשיו מתברר שהיועמ״ש לכנסת הוא עד תביעה בתיקי נתניהו". התגובה הגיעה על אף שרשימת עדי התביעה פורסמה כבר לפני כמה שבועות ועל אף שהכילה גם מספר רב של חברי כנסת שאמורים להשתתף בהצבעה על החסינות עצמה. "מדוע לא פסלת את עצמך מטיפול בבקשת החסינות בהיותך עד תביעה?" נשאל ינון בהודעת הליכוד.

בתגובה להודעת הליכוד מסר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי ינון נכלל ברשימת העדים מפני שבתיק החקירה מוזכרת שיחה שהתקיימה איתו בנוגע לעבודת הכנסת בשגרה. "מובן כי אין מדובר בעדות מהותית לתיקים, וממילא לא היה בדבר כדי למנוע בדרך כלשהי את מעורבותה של עו״ד עמית מררי מטיפול בנושא״, קבע מנדלבליט.

פרסומת
הצעת החוק של זוהר תציל את נתניהו?
בליכוד תקפו בחריפות | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

בין שאר ה"תשובות המיידיות" שדרשו בליכוד מינון ומבת זוגו הררי, שהייתה חברה בצוות הפרקליטות שעסק בתיקי נתניהו, נכתב בהודעת הליכוד: "האם אתם באמת מצפים מהציבור להאמין שמעולם לא דיברתם על תיקי נתניהו כפי שהצהיר היועמ״ש לכנסת?" לבסוף קבעו בליכוד כי תהליך הקמת ועדת הכנסת, כדי שזו תדון בבקשה שהגיש נתניהו, "פסול ומזוהם כחלק מהקמפיין של מפלגת כחול לבן".