במערכת הפוליטית עדיין מרגישים את אפקט הזעזוע של אירועי שלשום (חמישי), כאשר גנץ התמנה במפתיע ליו"ר הכנסת ופירק בפועל את "כחול לבן" לאחר יותר משנה. על פי ההערכות, הסכם על ממשלת האחדות בין "חוסן לישראל" (מפלגתו של גנץ) לבין הליכוד ובלוק הימין צפוי ביומיים הקרובים, מכיוון ששני הצדדים רוצים לסגור את הנושא במהרה. עם זאת, ייתכנו שינויים בחלוקת התפקידים שפורסמה.

סקר מיוחד: מה חושב הציבור על החלטתו הדרמטית של גנץ

בסביבת גנץ מבינים שככל שהזמן עובר הביקורת נמשכת: הדיווחים על הוויתורים של המפלגה, בתחום הבריאות למשל, אינם דועכים. אנשי גנץ העלו את האפשרות לקחת את תיק הבריאות מליצמן לאור הביקורת. גם המחלוקת סביב הוויתור המסתמן על תפקיד יו"ר הכנסת לליכוד עשוי להוביל לשינויים, בזמן שגנץ ממשיך להחזיק בתפקיד. עם זאת גנץ עשוי להסכים לכך שאדלשטיין יחזור לתפקיד יו"ר הכנסת.

בשלב זה גם לא הוסר הניסיון למנוע מנתניהו לכהן כראש ממשלה: החוק נגד כהונת ראש ממשלה שהוגש נגדו כתב אישום הוא ה"שוט" האחרון שיש לגנץ נגד נתניהו עד שההסכם נחתם. עם זאת, מדובר גם במבחן הראשון שיעמוד בפני שיתוף הפעולה של ראש הממשלה ויו"ר חוסן לישראל.

מפגינים מחוץ לביתו של גנץ הבוקר (צילום: החדשות 12, החדשות12)
מפגינים מחוץ לביתו של גנץ, אתמול | צילום: החדשות 12, החדשות12

רשימתו של גנץ מונה 15 איש, אך צפויים חילופי "שבויים": ח"כ צבי האוזר מתל"ם בדרך לממשלה, והיום צייץ תמיכה מפורשת בממשלת אחדות. ע'דיר כמאל מריח, שהודיעה אתמול כי לא תשב בממשלתו של נתניהו, צפויה לעבור ליש עתיד.

בפגישתה עם גנץ אתמול דרשה מריח לשנות את חוק הלאום וחוק קמיניץ ולא קיבלה תשובה ברורה. היום כתבה בעמוד האינסטגרם שלה: "אם אדם מתלבט בין מפלגה למצפון, שילך עם המצפון כי אדם יכול לחיות בלי מפלגה אבל לא בלי מצפון".

 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות