מזוז נגד נתניהו: בג"ץ פרסם הערב (רביעי) את הטיעונים להחלטתו לא לפסול את הטלת הרכבת הממשלה על בנימין נתניהו. שופט בית המשפט העליון מני מזוז מתח ביקורת על מתן האפשרות לנתניהו להקים את ממשלת האחדות חרף כתבי האישום נגדו. "הקמת ממשלה ע"י נאשם בפלילים - משבר חברתי וכשל מוסרי של החברה והמערכת הפוליטית בישראל", אמר מזוז. הליכוד: "ניצחון הענק של נתניהו - הבעת אמון חד משמעית בו".

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

השופט מזוז נימק את תמיכתו בדחיית העתירות נגד נתניהו: "הסכמתי זו עם התוצאה אליה הגענו, כמפורט בתמצית הנימוקים, לא ניתנה בלב קל, אך אני שלם עמה. אכן, המציאות בה נאשם בפלילים בעבירות חמורות מתחום טוהר המידות מקים ממשלה ועומד בראשה, מעוררת קושי ציבורי-מוסרי שקשה להפריז בעוצמתו. מציאות כזו משקפת משבר חברתי וכשל מוסרי של החברה ושל המערכת הפוליטית בישראל".

שופטי, בית, משפט, עליון בדיון בעתירה נגד נתניהו (צילום: שי פרנקו)
שופטי העליון בדיון על העתירה נגד נתניהו | צילום: שי פרנקו

השופטת ענת ברון הצטרפה לביקורת: "העותרים ואחרים כמותם חשים תסכול מכך שבראש מדינת ישראל עומד מי שתלוי ועומד נגדו כתב אישום חמור. אכן מדובר במצב חריג בנוף הדמוקרטי, יש שיאמרו מסוכן. הגשת העתירות קידמה עד מאוד את הדיון הציבורי המתבקש בנושא - ואולם הפתרון טמון בקלפי, לא באולם בית המשפט".

השופט יצחק עמית נימק: "אין זה ראוי מבחינה ציבורית שחבר כנסת שהוגש נגדו כתב אישום בעבירות חמורות על טוהר המידות יקבל לידיו את המנדט להרכיב ממשלה ולכהן כראש ממשלה. עם זאת, משההכרעה הובאה לפתחו של בית המשפט, היא הוכרעה משפטית וכל אשר נקבע הוא, שאין מניעה משפטית, כי הרכבת הממשלה תוטל על חבר הכנסת נתניהו. הא ותו לא - 'דחייתה של עתירה אין בה בהכרח כדי להטביע בה חותם של 'כשרות' במישור הציבורי'".

השופט סולברג קרא לחבריו להמעיט בנימוקים: "מסקנותיה של חברתי הנשיאה חיות נכונות. דינן של העתירות לדחייה ומשהסכמנו - כל חברי המותב - על התוצאה, דיינו בכך וטוב שכך; אינני רואה יתרון בליטוש הנמקות, בחידוד הבדלים, ובהכרזות עתידיות".

בליכוד הגיבו לנימוקיהם של שופטי העליון בחשבון הטוויטר: "אזרחי ישראל בחרו בראש הממשלה נתניהו ברוב עצום, כשהליכוד קיבלה את מספר הקולות הגדול ביותר שקיבלה מפלגה בתולדות המדינה. זה היה ניצחון ענק למנהיג הימין והבעת אמון חד משמעית בו".

בתנועה לאיכות השלטון, שהגישה את העתירה בנושא הרכבת הממשלה על ידי נאשם בפלילים, הגיבו לפסק הדיון: "בית המשפט קיבל את עמדת התנועה לפיה קיים חסר חקיקתי משמעותי בכל הנוגע להטלת הרכבת ממשלה על חבר כנסת נאשם בפלילים. בית המשפט אף קיבל את עמדת התנועה כי מבחינה ערכית אין זה רצוי ואין זה ראוי כי ראש ממשלה יכהן תחת אישומים פליליים".

עוד מסרו: "אנו מאמצים את דבריו של בית המשפט, ובעוד שאנו מרכינים ראשנו אל מול פסק הדין, אנו נאחזים בתקווה שהביעו השופטים כי החקיקה אכן תתוקן, וכי התרבות השלטונית והנורמות השלטוניות במדינת ישראל יטאטאו החוצה מקרים מבישים כגון אלו, שבראשות ממשלת ישראל עומד נאשם בשוחד מרמה והפרת אמונים".