לאחר שבית המשפט העליון החליט אתמול כי חברת הרשימה המשותפת היבא יזבק תוכל להתמודד בבחירות לכנסת, יזבק הגיעה היום (שני) לתמוך בשייח' ראאד סלאח, שהורשע בהסתה לטרור ונגזרו עליו 28 חודשי מאסר. יזבק, שהגיעה להשמעת גזר הדין נגדו בבית משפט השלום בחיפה, טענה: "אין שום תשתית ראייתית נגדי".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אמרתי מההתחלה שזה חלק ממסע הדה לגיטימציה, ההסתה המתמשכת והדמוניזיציה שנעשית לחברי הכנסת הערבים ולחברה הערבית", אמרה יזבק והוסיפה: "אנחנו נאבקים למען הערכים, קידום הדמוקרטיה והשוויון, אז מי שבאמת בא ומנסה לייחס לנו כל מיני האשמות שהן הסתה לאלימות - אז פשוט מאוד: בית המשפט בא ואמר במפורש שאין שום תשתית ראייתית ושכל הטענות שלי לגיטימיות ולפי החוק". לסיום הודיעה כי היא תמשיך באותה הדרך של: "פעילות למען צדק, שוויון ודמוקרטיה - למען סיום הכיבוש"‎.

ראאד סלאח בבית המשפט‎
ראאד סלאח בבית המשפט

תמיכתה של יזבק, ושל חברי כנסת ערבים נוספים, גררה ביקורת במערכת הפוליטית. שרת התרבות והספורט מירי רגב צייצה בחשבון הטוויטר שלה בתגובה: "חברי הכנסת הערבים רשמו הבוקר פרק נוסף במסע ההסתה שלהם נגד מדינת ישראל כשהגיעו לתמוך במטיף לרצח ישראלים ולהשמדת המדינה, ראא’ד סלאח. ובתמיכת אלה בני גנץ רוצה להקים ממשלה. בבחירות האלה חייבים להתעורר ולהביא להכרעה, כי בלי טיבי והמשותפת אין לגנץ ממשלה".

 

 

ההחלטה אתמול התקבלה על חודו של קול - ברוב דחוק של חמישה מול ארבעה קולות. ועדת הבחירות המרכזית פסלה את יזבק מהתמודדות לכנסת ה-23 - אך בית המשפט העליון אימץ את חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, וקבע כי אין מניעה מלאפשר ליזבק לרוץ לכנסת. עם החלטת בג"ץ אמרה יזבק: "החלטת בית המשפט מוכיחה כי הפסילה בוועדה הייתה קרקס פוליטי".

 

הדיון בנוגע לפסילת היבא יזבק
הדיון בנוגע לפסילת היבא יזבק

גם ההחלטה אתמול גררה תגובות זועמות במערכת הפוליטית. חבר הכנסת אופיר כץ מהליכוד שעתר נגד יזבק אמר עם החלטת בג"ץ: "קשה להאמין כי בית המשפט העליון נהג בסלחנות יתרה ומוגזמת פעם נוספת לאלו אשר מוכיחים שוב ושוב שמקומם אינו בכנסת ישראל, זהו ניצול לרעה של הדמוקרטיה. לנוכח ההחלטות החוזרות ונשנות של בית המשפט העליון להשאיר תומכי טרור בכנסת ישראל, אין מנוס מתיקון חקיקה- ולכך אפעל בכנסת הבאה".