ועדת הבחירות המרכזית לכנסת תדון בקרוב בבקשה לפסול את התמודדותה של ח"כ היבא יזבק מהרשימה המשותפת לכנסת ה-23, לאור ביטויי תמיכה במחבלים שפרסמה בעבר. בשנת 2015 התייחסה יזבק בפוסט שפרסמה בפייסבוק למחבל הלבנוני סמיר קונטאר – רוצחם של דני הרן ובתו בת ה-4 - כאל שהיד. כעת, אחיו של הנרצח באירוע הקשה בנהריה, רוני קרן, מצטרף לקריאה למנוע את התמודדותה וטוען – מקומה אינו בכנסת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במפגש עם ח"כ אופיר כץ מהליכוד, התייחס קרן לבקשת הפסילה. "אני מאוד מקווה שזה יצליח", אמר. "אני חושב שאין לה מקום להיות חברת כנסת. זה מגוחך לשמוע את המהלכים שהיא עושה ובמה היא תומכת. אני חושב שזה גורם להפרדה בעם במדינת ישראל, וזה בדיוק הפוך ממה שאח שלי עשה".

"המטרה שלו הייתה לאחד ולחבר בין העמים - בין ערבים, דרוזים ויהודים", הוסיף קרן וסיפר על אחיו, דני הרן. "הוא עשה המון מהלכים לשיתוף ואחווה בין העמים. עכשיו אנחנו בשנת 2020, 40 שנה אחרי האירוע, והיא עושה את הדברים ההפוכים וגם מסיתה. אני חושב שבשום פנים ואופן אין לה מקום להיות חברת כנסת ולקבל ממני משכורת".

אופיר כץ מועמדים
ח"כ אופיר כץ, הליכוד

קרן שירת בשייטת 13, ואף חלה בסרטן קשה לאחר שצלל בנהר הקישון - שממנו הצליח להחלים באורח פלא. כמה שבועות לפני הפיגוע שבו נרצחו אחיו ואחייניתו, הוא והצוות שלו סיירו בים באזור נהריה, וכשהתקרבו לקו החוף הבית הראשון שראה היה של אחיו. הוא זיהה שהבית מהווה מטרה נוחה לפיגוע מהים, ולכן ניסה לשכנע את אחיו לקחת את משפחתו ולעבור משם למקום אחר.

"כל השירות הצבאי שלי תרמתי למדינה, הייתי ביחידה הכי קרבית שיש", אמר קרן. "הקרבתי את חיי גם פיזית וגם נפשית. חבריי נהרגו, הצלקות עדיין איתי כל הזמן, ועכשיו בעצם מספרים לי שיש לי אויב מבפנים. אני חייב לעשות משהו".

לבסוף פנה אל ח"כ כץ והודה לו על היוזמה: "אני שמח שלקחת על עצמך את השליחות הזאת ומקווה מאוד שמי שצריך להחליט בבית המשפט יהיה מספיק רגיש - גם לגבי הסתה לטרור, וגם לגבי הנושא של פירוד בעם". ח"כ כץ השיב לאח השכול: "אני רואה בכך חובה מוסרית עבורכם, המשפחות השכולות, שרואים את התמיכה באנשים שבעצם לקחו לכם את היקרים מכל. אמשיך להיאבק ואני מקווה ומאמין שהפעם ישימו סוף לתומכי הטרור בכנסת ישראל".