לאחר שבכחול לבן הודיעו כי בכוונתם לפעול במהירות להקמת ועדת הכנסת שתדון בבקשת החסינות שהגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו, בליכוד משיבים אש וממשיכים במתקפה שהחלו בתחילת השבוע נגד היועץ המשפטי של הכנסת אייל ינון. בהודעה שפרסמו הערב (חמישי) במפלגה דרשו מינון לפסול את עצמו באופן מיידי מעיסוק בשאלה האם יש מניעה להקים את הועדה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לטענת הליכוד, "עכשיו מתברר שיועמ״ש הכנסת הוא עד תביעה בתיקי נתניהו", זאת על אף שרשימת עדי התביעה פורסמה כבר לפני כמה שבועות ועל אף שהכילה גם מספר רב של חברי כנסת שאמורים להשתתף בהצבעה על החסינות עצמה. "מדוע לא פסלת את עצמך מטיפול בבקשת החסינות בהיותך עד תביעה?" נשאל ינון בהודעת הליכוד.

בתגובה להודעת הליכוד מסר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי ינון נכלל ברשימת העדים מפני שבתיק החקירה מוזכרת שיחה שהתקיימה איתו בנוגע לעבודת הכנסת בשגרה. "מובן כי אין מדובר בעדות מהותית לתיקים, וממילא לא היה בדבר כדי למנוע בדרך כלשהי את מעורבותה של עו״ד עמית מררי מטיפול בנושא״, קבע מנדלבליט.
בנימין נתניהו אביחי מנדלבליט (עיצוב: רויטרס)
"אין מדובר בעדות מהותית" | עיצוב: רויטרס

בין שאר ה"תשובות המיידיות" שדרשו בליכוד מינון ומבת זוגו הררי, שהייתה חברה בצוות הפרקליטות שעסק בתיקי נתניהו: "האם אתם באמת מצפים מהציבור להאמין שמעולם לא דיברתם על תיקי נתניהו כפי שהצהיר היועמ״ש לכנסת?". לבסוף קובע הליכוד כי תהליך הקמת ועדת הכנסת, כדי שזו תדון בבקשה שהגיש נתניהו, "פסול ומזוהם כחלק מהקמפיין של מפלגת כחול-לבן".

"דוחה טענה זו מכל וכל"

אתמול דחה ינון את דרישותיהם של שר המשפטים אמיר אוחנה ושל חבר הכנסת מיקי זוהר לפסול עצמו מעיסוק בענייני החסינות של ראש הממשלה בנימין נתניהו. במכתבים התקיפים ששלח אל שני בכירי הליכוד כתב ינון כי הוא "דוחה טענה זו מכל וכל" והסביר כי עסק רק בשאלה האם הכנסת רשאית להקים ועדה שתדון בבקשות חסינות בטרם הבחירות. עוד הביע ינון תהיות באשר לעיתוי הפוליטי של העלאת הטענות.

"איני עוסק בענייניו הפליליים של ראש הממשלה ובבחינת שיקול הדעת של גורמי האכיפה ביחס אליו", ענה ינון לפנייתו של אוחנה. "לכן לא היה מקום לכל "דיווח לגורמים המוסמכים בכנסת", שאגב כמוך מודעים היטב, ולא מאתמול, לקשר הזוגי שלי עם עמית ולהשתתפותה בצוות שעסק בתיקי ראש הממשלה".

עוד אמר ינון במכתבו: "מלכתחילה לא היה בכוונתי לקחת חלק בדיוני ועדת הכנסת בבקשות החסינות, לא של ראש
הממשלה ולא של חבר הכנסת חיים כץ (אותו נמנעת מלציין במכתבך). בכלל זאת, לא אעסוק גם בהיבטים הפרוצדורליים של ניהול ההליכים עצמם בוועדת הכנסת".