ניתוח המספרים של הבחירות האחרונות מאפשר לנו ללמוד על המגמות שהשתנו במערכת האחרונה. המספר שמדברים עליו הכי הרבה מאז הבחירות הוא אחוז ההצבעה שעמד על 71.5% - הכי הרבה מאז בחירות 1999. בדקנו מהם עשרת היישובים עם יותר, מעשרת-אלפים בעלי זכות בחירה, שבהם חלה העלייה הגדולה ביותר באחוזי ההצבעה לעומת הבחירות הקודמות. עשרת היישובים הם ערביים ולמעשה: ערערה, אום אל-פחם, ריינה, עראבה, ירכא, שפרעם, כפר כנא, טמרה, סח'נין וכפר קרע - שם חלה עלייה משמעותית באחוז המצביעים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עוד אחד מהדברים הבולטים בבחירות האחרונות, היה הירידה החדה של איחוד העבודה-גשר-מרצ שבבחירות הקודמות קיבלו יחד 11 מנדטים ולאחר האיחוד נחתכו ל-7 מנדטים. אלה חמשת היישובים שבהם חלה הירידה החדה ביותר באחוזים לרשימה הזאת, לעומת מספר הקולות שקיבלו יחד אמת ומרצ בבחירות הקודמות: 20% בכפר קאסם - בסביבות 2,000 קולות.

אבל המעניינת ביותר ברשימה הזו היא תל-אביב שם האיחוד הזה קיבל 7% פחות ממערכת הבחירות הקודמות. האיחוד הזה קיבל רק כ-500 קולות יותר ממה שקיבלה מרצ לבדה בספטמבר 2019. למעשה, אפשר להגיד שהקולות של רשימת העבודה כמעט 18 אלף, נעלמו בתל אביב.

בדקנו גם מהן עשר הערים שבהן חל השינוי הגדול ביותר בפער הקולות בין הליכוד לכחול לבן. בדקנו את הפער הזה בכל הערים, גם בכאלה שכחול לבן הובילה בהן, וגם ערים שבהן הובילה הליכוד. ירושלים: בבחירות ספטמבר הפער היה על כ-29,000 לטובת הליכוד, הפעם, הפער הזה עלה לכמעט 40 אלף לטובת הליכוד.

למעשה ב-9 מבין עשר הערים האלה, השינוי הוא לטובת הליכוד, למעט בעיר אחת - תל-אביב. אז אולי יש כאן קצת חומר למחשבה למפלגות לבחירות הבאות, נקווה שיהיה להן קצת יותר מכמה חודשים לחשוב הפעם.