N12
פרסומת

ב"יש עתיד" ביטלו את הפריימריז: לפיד יכהן כיושב ראש עד לכנסת ה-25 - כולל

במפלגה מיהרו לעדכן את חוקת המפלגה, לאחר שבאחד מסעיפיה הוגדר כי לפיד יצטרך לקיים בחירות פנימיות לתפקיד היו"ר עם תום כהונת הכנסת ה-22. עם פרסום המצב, ב"יש עתיד" ביטלו את הפריימריז וקבעו שלפיד ימשיך לכהן כראש המפלגה: "מצב החריג של בחירות חוזרות וחוסר פעילות פרלמנטרית"

עמית סגל
חדשות 12
פורסם: | עודכן:
יאיר לפיד יש עתיד
יו"ר עד לכנסת ה-25, יאיר לפיד | צילום: מרים אלסטר פלאש 90, פלאש/90
הקישור הועתק

במפלגת "יש עתיד" התעוררו הבוקר (חמישי), עם החזרת המנדט של גנץ והדהירה לבחירות, למצב חדש: לפי חוקת המפלגה, על היו"ר המכהן והמייסד יאיר לפיד לקיים בחירות פנימיות לתפקיד עם תום כהונת הכנסת ה-22. כלומר – תוך שבועות על המפלגה לקיים בחירות לתפקיד היו"ר. במפלגה ניתחו את המצב והודיעו במהירות: לפיד יכהן עד הכנסת ה-25.

בסעיף 56 לחוקת מפלגת "יש עתיד" נכתב: "היו"ר המייסד יכהן עד תום תקופת כהונתה של הכנסת ה-22, או עד שיודיע על פרישה מתפקידו או עד שייבצר ממנו לכהן כיו"ר המפלגה, לפי המוקדם. עם סיום כהונתו של היו"ר המייסד, ייערכו בחירות ליו"ר המפלגה, כמפורט בתקנות זה".

בהמשך נכתב: "היו"ר המייסד יהא רשאי להציג את מועמדותו בבחירות לתפקיד יו"ר המפלגה גם לאחר תום תקופת כהונתו כמפורט ברישא לסעיף זה".

בשל ההגדרה כי לפיד צפוי לכהן עד לתום כהונתה של הכנסת ה-22 ללא בחירות, על המפלגה נגזר לארגן בחירות לתפקיד היו"ר כבר במהלך השבועות הקרובים.

עם פרסום המצב, במפלגה הזדרזו לבטל רשמית את הפריימריז ב"יש עתיד", שמעולם לא התקיימו. "בשל המצב החריג של בחירות חוזרות וחוסר פעילות פרלמנטרית בכנסת ה-21 והכנסת ה-22, יחד עם הקמת מפלגת 'כחול-לבן', הוחלט ביש עתיד להאריך את כהונת היו"ר ח"כ יאיר לפיד עד לסיום כהונת הכנסת ה-25 כולל. מדובר בהליך טכני לאור הנסיבות המיוחדות".