השמועה הכי מרעישה שרצה בשעות האחרונות בקרב הפעילים שמארגים את ההפגנה מחר נגד "ההפיכה השלטונית" בכיכר המוזיאון בתל אביב, היא שראש הממשלה מתכוון לפקוד את האירוע. לרגע עושה רושם שמדובר פשוט במפגן תמיכה אישי בראש הממשלה ובמנהיגותו, אלא שכששואלים את פעילי תנועות הימין שמארגנות את העצרת, נראה כי בעלי בריתו החדשים של נתניהו הם מבקריה הישנים של הפרקליטות והמהפכה החוקתית. מבחינתם כתב האישום נגד ראש הממשלה הוא בעיקר מומנטום שניתן לנצל להדהוד המסרים שלהם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"יש מקומות שיש בהם הפיכה צבאית והצבא הופך להיות מעל נבחרי הציבור, ויש מקום שבו יש הפיכה משפטית שנעשית מעל השולחן מול עינינו", אמר לחדשות 12 שמחה רוטמן איש "התנועה למשילות ודמוקרטיה" שמשתתפת בארגון העצרת. "נתניהו לא תמיד היה אתנו, להפך - נאלצנו להיאבק בו על יוזמות חקיקה. עכשיו הוא בצד שלנו אולי כי חווה את זה אישית. אני לא סבור שכתב האיום הוא קנוניית הפיכה אישית. יש פה מערכת שהסטנדרטים ושיטות הפעולה שלה הם של תפירת תיקים והדלפות. האם המוטיבציה פוליטית שמאלנית בכלל או דווקא נגד נתניהו, אני חושב שלא נגד נתניהו".

רוטמן לא לבד, גם בתנועת רגבים לא חושבים על המחאה מחר כמפגן תמיכה בראש הממשלה. "כבר 15 שנה אנחנו מתריעים שמערכת המשפט לקחה סמכויות לא לה, ומרגישים שהגיע הזמן למערכת בקרה על הפרקליטות", אומר מאיר דויטש, פעיל תנועת "רגבים". "מבחינת רגבים אין פה קריאה אישית לתמיכה בראש הממשלה, אני גם לא חושב שיש איזו קנוניה במחשכים. מה שכן, זה אבסורד שמערכת משפטית בירוקרטית שלא נבחרה תקבע מי תהיה הממשלה הבאה. ראש הממשלה אמנם הוגש נגדו כתב אישום, אבל במדינת ישראל לכל אזרח חזקת החפות".

פרקליט המדינה שי ניצן (צילום: גלעד טוקטלי, עובדה)
המארגנים טוענים: "הפרקליטות שורפת חוקי יסוד" | צילום: גלעד טוקטלי, עובדה

בין הדוברים שיגיעו יהיו פעילים מהתנועות השונות וכן דוברים מוכרים בביקורת על הפרקליטות כמו עורך הדין יהורם שפטל. עם זאת, ולמרות תקוותיהם של המארגנים, לא רבים מחברי הכנסת של הליכוד צפויים להשתתף בעצרת מחר.‎

בתנועת "אם תרצו" מסרו כי גם הם ישתתפו במחאה נגד התערבות הפרקליטות ומערכת המשפט בפוליטיקה‎: "התוכנית היא להביא עשרות אלפים, בין היתר באוטובוסים שהפעילים ישתתפו במימון שלהם", מתאר רן כרמי בוזגלו, ממארגני העצרת.

בוזגלו דווקא בטוח שמדובר בעצרת תמיכה בנתניהו: "המסרים הם קודם כל תמיכה בלתי מסויגת בנתניהו. הצהרת נאמנות גם מבית, נשמעים קולות שמערערים הצהרה ברורה שכל ההליך המזוהם של חקירה והעמדה לדין לא מקובלות על העם. והעם יאבק נגד העוול. רואים התגייסות של הציונות הדתית, הרב דרוקמן, זו ארצנו. יצרו איתי קשר אנשים שמזוהים עם עוצמה יהודית שמתייצבים לצד נתניהו, מתוך הבנה שהוא המכשול האחרון של השמאל להשתלט על המדינה".

ומה לגבי הטענות להסתה?

"טוענים שאנחנו מציתים כתבי אישום? מה שחשוב פה זה שלא תהיה פרובוקציה של שריפת חוקי יסוד וזה מה שמתוכנן בפרקליטות", אומר רוטמן. "התרבות של התעלמות מחוקי יסוד אצל ביהמ"ש העליון והיועמ"ש מסוכנת. אני לא חושש שתהיה הידרדרות להסתה, יש לנו ביקורת לגיטימית על תפירת תיקים. השיטה הפסולה היא של פרקליטות שזועקת הסתה כל פעם שמבקרים אותה כדי להתחמק מביקורת חיונית בדמוקרטיה. במשרד המשפטים מקיימים דיון האם ראש הממשלה יוכל לכהן בתפקיד כזה או אחר - זה שוד של הדמוקרטיה מהחמורים שידענו".