דוהרים לבחירות - או בדרך לפשרה? הוויכוח בצמרת כחול לבן: לאחר שנתניהו והליכוד הציעו שראש הממשלה יעזוב לאחר כ-5 חודשים, עלה רעיון בצמרת כחול לבן שלפיד ויש עתיד לא יצטרפו לממשלת האחדות בשלב ראשון, רק לאחר שנתניהו יעזוב. ההצעה עוררה דיון סוער וטענות ל"מלכודת".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לפיד השיב לחבריו להנהגת המפלגה: אם נשב יממה אחת תחת נתניהו, אנחנו נוכתם לעד. לפיד הזכיר מה קרה עם קדימה ומופז, שהאמינו להבטחותיו של נתניהו, נכנסו לממשלתו, והוא לא עמד לדבריו באף הבטחה. עוד אמר לפיד: "אתם מכירים את נתניהו כרמטכ"לים, יש לו כבוד לרמטכ"לים, יעלון ואני מכירים אותו כפוליטיקאים".

לפיד ויעלון אמרו שההצעה של נתניהו היא מלכודת. גנץ ואשכנזי, מנגד, סבורים שזו אולי הזדמנות ולא מלכודת. בשורה התחתונה - הסיכוי שהצעה זו תתממש נמוכה.

בנימין נתניהו בני גנץ לוחצים ידיים (צילום: רויטרס, רויטרס_)
נתניהו וגנץ לוחצים ידיים, ארכיון | צילום: רויטרס, רויטרס_

בליכוד מנסים "לבנות אמון" עם כחול לבן

גם אתמול (ראשון) נערכו שיחות מו"מ בין שתי המפלגות הגדולות בכנסת. בשיחות לא הושגה התקדמות, ויש אף טענה שחלה נסיגה. לכאורה אין מחלוקות גדולות בדיון בפרטי מתווה הרוטציה: הליכוד מסכים ל-6 חודשים בראשות נתניהו, וההערכה היא שהמגעים לא ייפלו על חודש לכאן או לכאן.

על מנת לטפל בתחושת חוסר האמון של כחול לבן, הוצעו מנגנונים לקביעת הרוטציה. לדוגמא, עלתה בשיחות הצעה שאם אחד הצדדים יציע את פיזור הכנסת, הצד השני יהפוך באופן אוטומטי לראש הממשלה. הצעה נוספת: פיזור הכנסת - רק ברוב של 80 ח"כים, ומספר הפתרונות - כמספר המציעים.

סלע המחלוקת טמון בתמונה הגדולה, ובשני מרכיבים ששני הצדדים לא מסכימים עליהם. הראשון - מי יכהן ראשון כראש ממשלה, והשני: מי נכנס - כל גוש הימין או רק חלקו ומי יהיה בראש. בשל המחלוקות הללו, המערכת הפוליטית נמצאת בדיוק בנקודה שהייתה בה במוצאי הבחירות - מצב של דהירה לבחירות.