לא תהיה הדרה של השמאל ואם לא נהיה חלק מממשלת המיעוט - לא נצביע בעדה: כך מסרו היום (שני) בכירים במחנה הדמוקרטי, במה שנראה כמכשול נוסף בדרכה של כחול לבן להרכיב ממשלה עד שיפקע המנדט של גנץ בעוד פחות מיומיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מכשול נוסף לגנץ הגיע הבוקר מתוך שורות מפלגתו. הבוקר כתב ח"כ יועז הנדל כי "בעיניי ממשלת מיעוט זו תקלה", ולטענתו: "מדינת ישראל זקוקה לממשלת אחדות, אין תרופה אחרת לשסעים בחברה הישראלית. נקודה".

ח"כ הנדל תקף בחריפות שיתוף פעולה אפשרי עם הרשימה הערבית המשותפת, וכתב כי מדובר במפלגה אשר "מבקשת זכויות לאום שאין לאף אחד כוונה להתפשר עליהם. לכן מפלגה שקידשה במשך שנים ארוכות מאבק בציונות, בדלנות לאומית פוגעת בדו קיום ושותפה לא לגיטימית לישיבה בממשלה. אחרי שזה נאמר צריך להדגיש שהם יריב, לא איום קיומי על מדינת ישראל".

"יש שם אנשים שעדיף היה שלא יכנסו לכנסת ויפסלו כמו הכהניסטים, אבל הם לא איום קיומי על ישראל", הדגיש הנדל. "מי כנתניהו שקיים איתם עשרות הסכמים- למרות ההכחשות- יודע זאת טוב יותר".

אמש פורסם במהדורה המרכזית כי גבי אשכנזי ומשה (בוגי) יעלון התנו את כניסה לממשלת מיעוט רק בתנאי שליברמן ייכנס אליה גם. על מנת להבין את ההצהרה של יעלון ואשכנזי יש להסתכל בבהירות על מפת המנדטים. כשכחול לבן מחזיקה ב-33 מנדטים, העבודה-גשר ב-6 והמחנה הדמוקרטי ב-5, ישנן שתי אפשרויות ל"ממשלת מיעוט": קואליציית 44 שבה שמונת המנדטים של ליברמן נשארים בחוץ, ואשר דורשת את תמיכתם של כל חברי הרשימה המשותפת, מחד"ש ועד בל"ד.

מול קואליציה זו, שהאפשרות להרכבתה נראית קטנה, ישנה גם קואליציית 47 - ללא המחנה הדמוקרטי אבל עם ישראל ביתנו, שמאפשרת לוותר על החלקים הקיצוניים ברשימה הערבית. בהצהרה של גנץ ויעלון הם בעצם מצביעים על האפשרות השנייה ומוחקים את הראשונה. עם זאת, לא בטוח שליברמן ישמח להיות מושבע כשר בתמיכת של אי אלו חברי כנסת מהרשימה המשותפת.

בתוך כך, היום ייפגשו ליברמן ונתניהו פעם נוספת, ובשתי יממות הקרובות יבצעו מרתון שיחות כדי לנסות להביא בכל זאת לממשלת אחדות. הצפי במערכת הפוליטית הוא שליברמן לא ייתן את הקולות שלו לאף צד באופן בלעדי, לא לממשלת "כחול לבן" ולרשימה המשותפת, ולא לממשלת הליכוד ולחרדים.