בצל הדיווחים על מאמצים בתוך הליכוד לאסוף 61 חתימות עבור מועמד שאינו יו"ר המפלגה בנימין נתניהו, שר החוץ ישראל כ"ץ יצא הבוקר (ראשון) להגנתו של ראש הממשלה ותקף בחריפות את ח"כ גדעון סער. בריאיון לקלמן-ליברמן ב"כאן רשת ב'" אמר כ"ץ כי התנהגותו של סער היא בגדר חציית קו אדום.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"עמדת הליכוד היא מאוחדת ומגובשת כי נתניהו נבחר להוביל את המאמצים להרכיב ממשלה", אמר כ"ץ. על ניסיונותיו של סער ליזום בחירות נוספות לראשות המפלגה הגיב שר החוץ: "יש הבדל בין לבקש להתמודד בפריימריז במידה ותהיינה בחירות חדשות לכנסת ה-23, לבין לנסות לגדוע את תקפות כהונתו של נתניהו בכנסת ה-22. זה לא לגיטימי, ולא רק נגד חוקת הליכוד - אלא נגד כל הנורמות של המפלגה. זו חציית קווים אדומים".

"נתניהו צריך להמשיך לטובת המדינה ולטובת הליכוד", המשיך כ"ץ. "סער מנסה לשנות את רוח הדברים ולנצל את הרוח הגבית שהוא מקבל מהתקשורת". על טענתו של סער כי אין אפשרות שנתניהו יצליח להקים ממשלה אמר: "אם סער רוצה לעבור לעמדת הפרשן, בבקשה. אנחנו לא פרשנים אלא מחויבים לכללים, לחברות ולאידאולוגיה. נתניהו מוביל, אולי הוא יקבל 14 ימים נוספים להקים ממשלה ועוד פועל להקמת ממשלת אחדות, אז איך יכול להיות שקם חבר כנסת מכובד בליכוד ומנסה להכביד על אותם מאמצים?".

"מברך את כ"ץ, חבל שרה"מ התערב" (צילום: ששון תירם, חדשות)
"המפלגה מבוססת על אידאולוגיה וחברות", כ"ץ עם נתניהו | צילום: ששון תירם, חדשות

בהמשך דבריו התייחס שר החוץ לקידום היוזמה להקמת אי מלאכותי מול חופי עזה. "נתניהו כראש ממשלה ליווה את זה ולא הכריע כי הייתה מחלוקת עניינית עם יעלון, ועם ליברמן הייתה התנגדות בוטה וסרבנות שלא לאפשר לרמטכ"ל להביע את עמדתו", הסביר כ"ץ את העיכובים בקידום היוזמה. "אני חשבתי עוד לפני צוק איתן וגם אחריו, בואו ניפרד מכל הקשר הזה ולא נפרנס את האויבים שלנו. אני שמח שהשר בנט, בניגוד לקודמיו, בא עם ראש פתוח והטיל על הצבא לבחון את זה".

"אנחנו לא רוצים להיות אחראים לעזתים", המשיך כ"ץ. "אין מצב בעולם שישראל, בנורמות שלה ובחוק הבינלאומי - גם אם מנגד עומדים דברים חמורים ביותר כמו החזקת שבויים - תגיד 'אני סוגרת את כל הסיוע האזרחי והסחורות לעזה'. אני משקלל את כל הדברים האלה והאי נותן להם מוצא מהים ומוריד את הנטל מישראל. זה מאפשר להיפרד מהם וגם לתת פתרון הומניטרי לעזה, ולא על ידי ישראל אל דרך גורמים בינלאומיים ופרטיים. לשנות את היחסים האבסורדיים שלנו ועזה שאנחנו צריכים לדאוג לאויב שלנו ולהאכיל אותו".