סער עוקץ את נתניהו: "עתיד יהודה ושומרון ייקבע במעשים ולא במילים"
הח"כ שיתמודד בפריימריז על ראשות הליכוד מול נתניהו, הגיע היום לכפר חאן אל-אחמר המצוי בשטחי C - והביע ביקורת על כך שהמקום טרם פונה, למרות הבטחות חוזרות ונשנות מצדו של ראש הממשלה. "מי בעל הבית? ישראל או הרשות הפלסטינית?"

סער עוקץ את נתניהו: ח"כ גדעון סער, שצפוי להתמודד בפריימריז הקרובים על ראשות הליכוד מול ראש הממשלה ויו"ר התנועה המכהן נתניהו, הגיע היום (שלישי) לכפר חאן אל-אחמר המצוי בשטחי C - והביע ביקורת על כך שהמקום טרם פונה, למרות הבטחות חוזרות ונשנות מצדו של ראש הממשלה.
"בחאן אל אחמר, כמו בשטחי C בכלל, השאלה היא פשוטה: מי בעל הבית? ישראל או הרשות הפלסטינית, הפועלת בסיוע האיחוד האירופי כדי לקבוע עובדות בשטח?", צייץ סער. "צו ההריסה הראשון ניתן עוד ב-2009. ארבע פעמים דחה בית המשפט העליון העתירות בנושא. עתיד יהודה ושומרון יקבע במעשים ולא במילים. לפנות את חאן אל אחמר מיד!".
בחאן אל אחמר, כמו בשטחי C בכלל, השאלה היא פשוטה: מי בעל הבית? ישראל או הרשות הפלסטינית, הפועלת בסיוע האיחוד האירופי כדי לקבוע עובדות בשטח. צו ההריסה הראשון ניתן עוד ב-2009. 4 פעמים דחה ביהמ״ש העליון העתירות בנושא. עתיד יהודה ושומרון יקבע במעשים ולא במלים.לפנות את חאן אל אחמר מיד! pic.twitter.com/6ZcSH3IBvH
— גדעון סער (@gidonsaar) December 10, 2019
"השאלה המרכזית היא שאלת המאבק על השטח, לתושבים הוצעו חלופות וחלופות טובות יותר", אמר סער, "יש כאן עניין של חוק כאשר משנת 2009, כשהוצא צו ההריסה הראשון, פעם אחר פעם - העליון דחה את העתירות כנגד צווי ההריסה - ולמרות זאת אותו מאחז שמתפתח לשורה של מאחזים הוא ניסיון להשתלט על השטח שממוקם באופן אסטרטגי ליד כביש 1 וחלק ממערכה רחבה יותר על שטחי C בכלל. אין ספק שאם היה מדובר ביישוב יהודי הוא מזמן היה מפונה".
"אני משוכנע שאם אנצח ואעמוד בראש הליכוד - אוביל אותו לניצחון גדול. כשיהיה ניצחון כזה, אזמין את כל המפלגות הלאומיות לממשלה. ברור לכולנו שבמצב הנוכחי אם נמשיך ככה, לא נגיע רחוק".