N12
פרסומת

הרשות נגד ביקור נתניהו בחברון: "הסלמה מסוכנת"

רה"מ השתתף הערב באירוע לציון מאורעות תרפ"ט בחברון: "איננו זרים כאן – נשאר פה לנצח". ברשות הפלסטינית תקפו: "הביקור נועד להרוויח את קולות הימין הקיצוני, נתניהו מוביל את האזור למלחמת דת"

עמית ולדמן - לא לשימוש 2
החדשות12
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

הרשות הפלסטינית תקפה הערב (רביעי) את ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בחברון. "זו הסלמה מסוכנת – הביקור נועד להרוויח את קולות הימין הקיצוני ועלול להוביל את האזור למלחמת דת", אמר דוברו של אבו מאזן. 

דוברו של אבו מאזן, נביל אבו רודיינה, הזהיר מפני "ההשלכות החמורות" לביקור, שנועד לדבריו למשוך את קולות הימין הקיצוני לפני הבחירות. "אנו רואים בממשלת הכיבוש כאחראית להסלמה מסוכנת זו, שמטרתה לגרור את האזור למלחמת דת שאיש לא יוכל לשאת בתוצאותיה", אמר רודיינה. 

בדרך לקריסה? אבו מאזן (ארכיון)
דוברו של אבו מאזן: "הביקור - הסלמה מסוכנת" | צילום: רויטרס, רויטרס_

רה"מ בנימין נתניהו הגיע מוקדם יותר היום לטקס לציון 90 שנה למאורעות תרפ"ט במערת המכפלה. במהלך הנאום שנשא, אמר נתניהו: "היום אנו מובילים את העולם במאבק הנחוש בטרור של האיסלאם הקיצוני בהשראת אירן וגרורותיה".

"66 יהודים נטבחו בחברון, עשרות נוספים נפצעו והניצולים נשאו עימם את הכאב עד אחרית ימיהם", אמר ראש הממשלה בפתח דבריו. "רצף ההתיישבות היהודית בחברון נגדע באבחת חרב, אוזלת ידו של השלטון הבריטי, אוזלת היד הזאת זעקה לשמים. אבל כמו תמיד, דווקא ברגעים של משבר וחורבן, מתגלים הכוחות הגדולים הטמונים בעמנו. אל מול האסון הכבד נעמדנו מחדש על רגלינו. התחזקנו אחרי מאורעות תרפ"ט, ואני אומר שבמידה רבה התחזקנו בגלל מאורעות תרפ"ט". 

"איננו באים לנשל אף אחד, אבל אף אחד גם לא ינשל אותנו", הבהיר נתניהו בהמשך נאומו. "חברון לא תהיה נקייה מיהודים, ואני אומר - בשנת ה-90 לפרעות איננו זרים לחברון, נישאר בה לנצח". 

ראש הממשלה נתניהו נואם בחברון
נתניהו הערב בחברון | צילום: החדשות 12, החדשות12
פרסומת

אל הטקס, שארגן מרכז ההסברה במשרד התרבות והספורט, הוזמנו ראש הממשלה, (ביקורו הראשון בחברון זה 20 שנה), יו"ר הכנסת אדלשטיין וכן הנשיא ריבלין - אלא שבבית הנשיא הודיעו למארגנים שריבלין לא יגיע לאירוע. 

גורמים המעורים בנושא אמרו כי מדובר בתצוגת תכלית פוליטית של הליכוד בפרט והימין בכלל, שייאמרו בה תכנים פוליטיים מובהקים, ולפיכך הנשיא - דווקא כדמות ממלכתית וניטרלית - לא רוצה לקחת בכך חלק, כדי למנוע לזות שפתיים שבועיים לפני הבחירות.

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום