N12
פרסומת

שגריר ארה"ב בישראל לרשת CNN: "מאמינים באוטונומיה פלסטינית - שלטון עצמי"

השגריר האמריקני דיוויד פרידמן התייחס במהלך ריאיון ברשת CNN לשאלה האם הנשיא מחויב לפתרון שתי המדינות. "המילה מדינה טומנת בחובה כל כך הרבה סוגיות". הסביר השגריר. "אנחנו מאמינים באוטונומיה פלסטינית"

החדשות12
פורסם:
הקישור הועתק

לא מדינה – רק אוטונומיה? בעוד שליחו וחתנו של הנשיא טראמפ, ג'ארד קושנר, צפוי להגיע היום (רביעי) לישראל ולמספר מדינות באזור, שגריר ארצות הברית בישראל, דיוויד פרידמן, שצוות המו"מ של תכנית השלום מאמין במתן אוטונומיה לפלסטינים. במקביל, ב"ידיעות אחרונות" פורסם הבוקר כי חלק מביקורו של קושנר במדינות באזור יוקדש כדי להזמינם לפסגה מיוחדת שתיערך בקמפ דיוויד במהלכה תוצג העסקה ב"קווים כלליים". בלשכת ראש הממשלה לא התייחסו עד כה לדיווח.

השגריר האמריקני בישראל התייחס לשאלה האם הנשיא טראמפ מחויב לפתרון שתי המדינות במסגרת ריאיון לרשת CNN. "לא השתמשנו במושג הזה, אבל זה לא בגלל שאנחנו מנסים לקדם רעיון של מדינה אחת", הסביר השגריר. "המילה מדינה טומנת בחובה כל כך הרבה סוגיות".

צפו בריאיון המלא עם השגריר פרידמן
השגריר פרדימן (ארכיון) | צילום: החדשות

"אנחנו מאמינים באוטונומיה פלסטינית", המשיך. "אנחנו מאמינים בשלטון עצמי אזרחי של הפלסטינים. אנחנו מאמינים כי האוטונומיה הזו צריכה להתפרש עד לנקודה שבה היא עלולה לשבש את ביטחונה של מדינת ישראל".

על פי הדיווח הבוקר ב"ידיעות אחרונות", השליח קושנר יזמין את ראשי מדינות ערב לפסגה שתערך בקמפ דייויד ותעסוק בתכנית שמתכנן הנשיא להציג. בפרסום מצוטט גורם בכיר בוושינגטון שהפסגה נרקמה ביחד עם ראש הממשלה נתניהו והשגריר הישראלי בוושינגטון רון דרמר. עוד נטען כי הפסגה צפויה להתקיים עוד לפני הבחירות בישראל.

עוד נטען בדיווח כי אישור בניית יחידות הדיור בשטחי C, שאושרו אך אמש בקבינט המדיני ביטחוני, הם למעשה חלק מהניסיון לסייע לקושנר לשכנע את מנהיגי מדינות ערב להגיע לפסגה. על פי הדיווח, נתניהו עצמו לא צפוי להשתתף בפסגה, במטרה להקל על שליטי מדינות ערב להגיע אליה ולשתף עימה פעולה.