אחרי הפגישה בין נתניהו לגנץ אתמול בבית הנשיא, החל היום (שלישי) המשא ומתן בין נציגי כחול לבן לנציגי הליכוד, אך בשלב זה אין התקדמות במגעים. יצוין כי מדובר במו"מ רציני, שכן הנשיא ריבלין נותן את חסותו על ההליך, והוא אף דחה את הטלת המנדט לניסיון הרכבת הממשלה לנתניהו לשבוע הבא. 

נציגי כחול לבן הגיעו למשא ומתן עם סט דרישות בנושאי דת ומדינה, כזה שמזכיר את מצע "יש עתיד" בעבר, או את הדרישות של יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן. המשמעות היא שלחרדים תהיה בעיה לשבת בממשלה כזו אם הדרישות הללו ייצאו לפועל.

יו"ר ש"ס אריה דרעי כבר אמר היום בכנס הרמת כוסית של ש"ס בירושלים לקראת ראש השנה כי לפי מה שהוא מבין, נתניהו הסכים ללכת לרוטציה על ראשות הממשלה. הוא סייג את דבריו ואמר כי הוא לא בקיא בפרטים, אבל לדבריו זה מה שהנשיא מוביל אליו.

"55 מנדטים, אמרו באופן נחרץ כן למדינה יהודית", המשיך דרעי. "גם בגוש השני, תוציאו את עמיר פרץ שעשה קמפיין חברתי יהודי בלי שום מילה על דת ומדינה. גם כחול לבן שבמועד א' לא דיברו מילה בנושא דת ומדינה, רק בסוף הבחירות הללו. רוב מוחלט של התושבים היהודים במדינת ישראל רוצים מדינה יהודית ולא חילונית. זה המסר הברור של הבחירות האלה". 

עם סיום השיחות היום בין נציגי המפלגות, הבהירו בליכוד כי נתניהו מייצג את כל גוש הימין (55 מנדטים), וכי "השותפות הטבעיות" של הליכוד לא יופקרו בשל השיחות. בכחול לבן דחו את הדרישה הזו ואמרו שהם לא יביאו את 33 המנדטים שלהם ל-55 של נתניהו ללא מפלגות נוספות של הגוש.

אריה דרעי (צילום: נועם רבקין פלאש 90, פלאש/90 )
דרעי | צילום: נועם רבקין פלאש 90, פלאש/90

לעומת זאת, כתב גנץ בחשבון הפייסבוק שלו כי מפלגתו "לא תוותר על עקרונותיה או על השותפים לדרך".

"לאורך מערכת הבחירות שבנו והדגשנו כי אנחנו בעד ממשלת אחדות רחבה וליברלית שתייצג את כלל החברה הישראלית. הדרך לאחדות שכזו עוברת דרך מהות, דרך הדברים שהבטחנו לציבור", כתב גנץ. "למשא ומתן עם הליכוד, כחול לבן מגיעה בלב פתוח ובנפש חפצה. עם זאת, חשוב שכולם ידעו - לא נוותר לא על עקרונותינו ולא על השותפים שלנו לדרך. המסע עוד ארוך אך בסופו אני מקווה שנוביל להקמת ממשלה טובה שתשרת את האינטרסים של מדינת ישראל ותשים את אזרחי ישראל לפני הכל".