ג'ן סאקי הייתה רגילה להשיב לשאלות של עיתונאים בנוגע לממשל האמריקני. היועצת הפוליטית שעבדה 20 שנה בגבעת הקפיטול במספר תפקידים, שימשה במשרתה האחרונה בתחום הציבורי כדוברת הבית הלבן - והייתה זו שייצגה את עמדות ממשל ביידן בתחילת כהונתו. אך לפני כשנתיים חצתה את הקווים, והפכה לזו ששואלת את השאלות בעצמה, כשהתיישבה בכיסא המגישה ברשת האמריקנית MSNBC.

מ-7 באוקטובר עוסקת תכניתה, "Inside" ("בפנים") לא מעט באירועים המתרחשים כאן בארץ - כולל בהשפעת המלחמה על יחסי ישראל וארצות הברית. בשיחה עם יונית לוי וג'ונתן פרידלנד, סאקי שואבת מהיכרותה עם נשיא ארצות הברית ומדברת על מערכת היחסים שלו עם נתניהו ועל התמיכה האמריקנית בישראל במהלך חרבות הברזל. וגם - המחשבות שלה לקראת מערכת הבחירות בארצות הברית, ואיך עשתה את המעבר מעולם הדוברות למסך הקטן.

והשבוע נרשמה עוד נקודה משמעותית במלחמה - חיסולו של סגנו של הנייה, בכיר הלשכה המדינית של החמאס סאלח אל-ערורי בלב ביירות. בישראל אמנם לא לקחו אחריות רשמית על האירוע, אך מדיווחים זרים עולה שמתקפה של חיל האוויר היא שהביאה למותו של אחד מיעדיה הראשיים של מערכת הביטחון. בחיזבאללה הבטיחו להגיב על החיסול שבוצע על אדמת לבנון, אך התפיסה היא שנסראללה אינו מעוניין בעימות כולל בזירה הצפונית. יונית וג'ונתן דנים בחשיבות האסטרטגית של החיסול - כולל איך הוא עשוי להשפיע על עסקת חטופים נוספת.

ובמקביל לאירועי המלחמה, השבוע אירע אירוע שבכל תקופה אחרת היה פותח מהדורות למשך ימים. בג"ץ פרסם לא אחד - אלא שני פסקי דין משמעותיים, כשהעיקרי בהם הוא ההחלטה התקדימית בעתירה נגד עילת הסבירות. ברוב של 8 שופטים, החליט בית המשפט לפסול את החוק שחוקקה הממשלה במסגרת הרפורמה המשפטית, והדגיש שוב כי תפקידו של בית המשפט לרסן את כוחה הבלתי נשלט של הרשות המחוקקת. יונית וג'ונתן מדברים על המשמעויות - על הדעת השונות, מתומכי הרפורמה שאומרים כי העיתוי לפרסום ההחלטה אינו תואם את רוח התקופה ומגדיל פילוג בעם - וקריאות התמיכה בצד השני. וגם - על הפסיקה הנוספת, במסגרתה הודיע בג"ץ כי חוק הנבצרות יכנס לתוקף רק החל בכנסת הבאה.

ולסיום - שיחה על ההתפטרות השנייה בצמרת האקדמית בארצות הברית שנרשמה השבוע, לאחר שנשיאת הרווארד, קלודין גיי, הודיעה על עזיבתה. גיי, שהופעתה בדיון בקונגרס על אנטישמיות בקמפוסים גררה ביקורת רבה עקב חוסר יכולתה לגנות באופן חד משמעי את השנאה נגד יהודים באוניברסיטאות, פורשת מתפקידה לאחר שהופעל עליה לחץ ציבורי נרחב ולאחר שנטען כי העתיקה מאמרים אקדמיים.