על העיירה זונברג בטח לא שמעתם מעולם - עד השבוע. המחוז הקטן בלב גרמניה, שבתחומו מתגוררים רק 57 אלף תושבים, מצא את עצמו בכותרות בכלי תקשורת ברחבי העולם, בעקבות התוצאות לבחירות המקומיות, בהן זכה לראשונה מועמד של מפלגת הימין הקיצוני, ה-AFD.

על אף שמדובר בהישג קטן על הנייר, רבים במדינה הגדירו את הניצחון שקצרה המפלגה, שהיה מלווה ברוח גבית מסקרים אחרונים, כרעידת אדמה של ממש. בגרמניה כבר נעשים מאמצים לפסול את המושל הנבחר על רקע השתייכותו לגוף שמזוהה עם ניאו-נאציזם, אך רבים הציפו כי דפוסי הצבעה דומים עלולים להתרחש בסבבים במחוזות נוספים.

מי שבעיקר חשים את הזעזוע הם יהודי גרמניה, שעדים גם הם להתחזקות המפלגה האנטישמית - ומפחדים כי גל התמיכה יגיע גם לאזורם. אז למה בחרו תושבי זונברג דווקא במועמד הקיצוני, ומה עשויות להיות ההשלכות על גרמניה ככלל? יונית לוי וג'ונתן פרידלנד מנתחים את הסיפור המקומי שהפך לקו פרשת מים בפוליטיקה הגרמנית - ועבור  הקהילה היהודית.

 כאן בארץ, נמשכים מאמצי הקואליציה להעביר את סעיפי הרפורמה המשפטית, כשעילת הסבירות בראש הרשימה. זאת אחרי שנתניהו הודיע על כישלון השיחות בבית הנשיא וחידוש החקיקה, אך בראיונות לכלי תקשורת זרים הוא ממשיך לשלוח מסרים מעורבים - בהם מדגיש שהתכנית לא תעבור בפורמט המקורי. השבוע התראיין לעיתון ה-וול סטריט ז׳ורנל, ואמר כי ״השליך״ את פסקת ההתגברות השנויה במחלוקת - אמירה שכנראה מכוונת לאוזניים אמריקניות, מי שעדיין לא הזמינו אותו לבית הלבן לפגישה עם הנשיא ביידן.

 גם בעניין המשפט של נתניהו, חלו השבוע התפתחויות מעבר לים עם עדותו הדרמטית של ארנון מילצן בתיקי 1000 ו-2000, עדות שניתנה בברייטון שבאנגליה. אל הממלכה הגיעה גם רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, שנכחה פיזית במהלך דבריו של מילצן.