מצלמות כלי התקשורת בארצות הברית הופנו כולן השבוע אל המוסדות האקדמיים ברחבי המדינה. רבבות מפגינים, עוטים כאפייה ולנים באוהלים במדשאות, פקדו השבוע את הקמפוסים בקריאות להפסקת המלחמה בעזה ולחרם על ישראל. בחלק מהמקומות הקצינו המחאות כאשר השתלטו סטודנטים פרו-פלסטינים על מבנים בתוך האוניברסיטה, לרבות במוסד היוקרתי קולומביה בניו יורק. גם ב-UCLA בקליפורניה התבצרו סטודנטים באחד הבניינים בקמפוס וגרמו למהומה גדולה, ובאוניברסיטת 'בראון' המשתייכת לרשימת ה-Ivy League נכנעה ההנהלה למפגינים שפירקו את המאהל בתמורה לבחינת ניתוק קשרים אקדמיים עם ישראל.

בעוד שההתנגדות מוכוונת באופן רשמי לעבר ישראל, לא פעם מי שלוקחים חלק בהפגנות נוטים גם לגילויי אנטישמיות. תיעודים של יריקות וגידופים לעבר יהודים ותמיכה גלויה בפעילות חמאס הם רק חלק ממעשי השנאה בקמפוסים, ומי שחווים אותם מנקודת מבט ראשונה הם הסטודנטים היהודים במוסדות האלה. יונית לוי וג'ונתן פרידלנד מדברים עם נועה פיי, שלומדת באוניברסיטת קולומביה ומספרת על היחס שהיא וחבריה היהודיים חווים ועל הקשר בין מוצאה האפרו-אמריקאי לתמיכה בה, ועם מאיה אילני, סטודנטית ישראלית בהרווארד שמתארת מה קורה למישהי עם מבטא ישראלי שנכנסת למאהל תמיכה בפלסטינים, והאם בכל זאת אפשר לנהל שיח עם הצד השני.

וגם - בישראל ממתינים לתשובת חמאס על ההצעה האחרונה שהוגשה במשא ומתן לשחרור חטופים, אותה מכנים בכירים בארץ כנרחבת ומקלה מאוד. הטיוטה שהועברה דרך המצרים כוללת סעיף של הפסקת הלחימה לפרק זמן של כחודש ונסיגת צה"ל מאזורים צפופי אוכלוסייה בתמורה לשחרור של כ-30 חטופים. זאת ברקע הדיווחים על היערכות בצבא לכניסה קרקעית לרפיח, פעולה שמלווה בהתנגדות אמריקאית, וברקע התגברות מחאות משפחות החטופים בקריאה להשבת יקיריהם המצויים בשבי יותר מ-200 יום.