"אחד ביום": נפרדים מהשום הישראלי
הרפורמה שנועדה להפחית את מחירי הפירות והירקות התבססה על שני צעדים מקבילים - עידוד יבוא ותמיכה כספית בחקלאים. אלא שרק החלק הראשון יצא לפועל - הגבולות נפתחו, הסיוע לא הגיע, ובין הגידולים שספגו מכה אנושה היה השום הישראלי. הפעם: כתבנו בצפון גיא ורון ופרופ' רינה קמינצקי על צמח התבלין שהגרסה המקומית שלו בדרך להיעלם מהמדפים. האזינו



לפני כשנה הכריזו משרד החקלאות ומשרד האוצר על רפורמה שמטרתה להפחית את מחירי הפירות והירקות הגבוהים בישראל. התוכנית כללה מצד אחד הורדה של המכסים, כדי לאפשר לייבא מוצרים זולים יותר ולעודד תחרות, ומצד שני תמיכה ישירה בחקלאים הישראלים - מתוך הבנה שעלויות הייצור שלהם גבוהות ולכן לא יוכלו להתחרות במחירים הזולים של מקביליהם בחו"ל.
אלא שהרפורמה לא יצאה לפועל, אבל חלק מהצעדים שתוכננו במסגרתה בוצעו בכל זאת - מכסי היבוא הוסרו באופן מלא או חלקי במגוון ענפים, אבל הסיוע לחקלאים לא הגיע עד היום. התוצאה הייתה פגיעה קשה בכמה מענפי הגידול המקומיים, ובראשם השום הישראלי. תחת המדיניות החדשה השום המיובא מסין כובש את השוק, החקלאים המקומיים לא מסוגלים להתחרות במחיר, ומאות טונות של שום כחול לבן בדרך להשמדה.
אז הפעם ב"אחד ביום": כתבנו בצפון גיא ורון ופרופ' רינה קמינצקי, חוקרת בכירה במכון וולקני, על המשבר בענף החקלאות ועל צמח התבלין האהוב שגרסתו הישראלית עלולה להיעלם בקרוב מהמדפים. האזינו
