"אחד ביום": התנים מגיעים לעיר
רצף של אירועים חריגים שבהם תנים תקפו בני אדם - מציף תופעה הולכת ומתרחבת: יותר ויותר תנים נכנסים לערים, לפארקים ולחופי רחצה, ומאבדים את החשש הטבעי מפני בני אדם • הפעם, בעזרת כתבנו יגאל מוסקו ויחד עם עמיר בלבן, מנהל תחום טבע עירוני בחברה להגנת הטבע, ננסה להבין מה השתנה ומביא את התנים להתקרב אלינו כל כך, למה זה צריך להטריד אותנו ומה אפשר לעשות עם זה • האזינו


התן הוא אחד ממפיצי הכלבת המרכזיים בישראל, ולכן אובדן הפחד והתקרבות שלו אלינו מעוררת דאגה. אלא שהתנים לא תמיד העזו להתקרב ככה, אז מה השתנה?

בעשורים האחרונים הבנייה בשטחים הפתוחים צמצמה את מרחבי המחיה שלהם, ובמקביל הערים והיישובים הפכו למקור מזון כמעט בלתי מוגבל בזכות אשפה נגישה והאכלה של בעלי חיים במרחב הציבורי. למרות שיש מי שמציעים לחסל את אוכלוסיית התנים, מחקרים וניסיון מראים שהפתרון נמצא במקום אחר לגמרי.
