N12
פרסומת

"אחד ביום" | צ'ארלי קירק: נקודת מפנה באמריקה

צ'ארלי קירק היה פעיל פוליטי רפובליקני בולט במיוחד: הוא נודע בעימותים עם צעירים בקמפוסים ברחבי ארצות הברית, וזכה להכרה גם אצלנו בזכות תמיכתו בישראל • בשבוע שעבר הוא נרצח, ובתקופה של קיטוב פוליטי הולך וגובר בארה"ב נדמה שהרצח הזה מוביל לנקודת רתיחה מסוכנת במיוחד • אז הפעם, אנחנו עם הרצח של קירק - ונקודת המפנה של אמריקה • האזינו

יונה לייבזון
פורסם:
אחד ביום - 16.09.2025
אחד ביום - 16.09.2025 | צילום: Reuters
הקישור הועתק

בשבוע שעבר נרצח בארצות הברית צ'ארלי קירק, מבולטי הפעילים הרפובליקנים של השנים האחרונות. הוא הפך לסמל פוליטי, לגיבור של קהל רחב שמצא בו מנהיג - אבל מנגד גם היה דמות מעוררת מחלוקת שהצליח להרגיז מאוד את אלה שלא הסכימו איתו. הוא התנגד להפלות, תמך בזכות לשאת נשק והואשם לא פעם בגזענות ואנטישמיות. לצד זאת, הוא גם תמך בישראל - אבל גם לא חסך ביקורת מהמדינה.

הרצח של קירק זעזע את ארה"ב - לא רק בגלל התיעוד הגרפי שלו, אלא בעיקר בגלל האקלים הפוליטי הנפיץ שבמסגרתו הוא התרחש, והסערה שחוללו התגובות אליו. אז הפעם, אנחנו עם הרצח של צ'ארלי קירק - שאולי מסמן נקודת מפנה משמעותית באמריקה.

אורחים: הרב פסח ווליצקי, יו"ר ארגון Israel365 שעוסק בהסברה ישראלית וידידו של קירק, וד"ר רוני רגב, מומחית להיסטוריה אמריקנית מהאוניברסיטה העברית.